YLE: Pikavippien yökielto ei vähentänyt suosiota

Pikavippien myöntäminen öisin kiellettiin jo vuoden 2010 alussa, jolloin lakimuutos rajoitti pikavippitoimintaa monin tavoin. Lakimuutoksista huolimatta pikavippien suosio on vain kasvanut.

Yle Uutisten mukaan Mikkelin kaupungin talous- ja velkaneuvoja Sirpa Vahvaselkä kertoo, että pikavipeistä seuraavien maksuongelmien takia olisi hyvä ottaa yhteyttä velkaneuvontaan jo aikaisessa vaiheessa, jolloin on helpompi tehdä keinoja talouden tasapainottamiseksi ja velkojen järjestelemiseksi.

Ylen mukaan velkakierteessä olevien ihmisten auttaminen on hankalaa, koska pikavippiyritysten kanssa on vaikea neuvotella maksusopimuksista. Useat vippipalvelut tarjoavat kuitenkin eräpäivän siirtämisen mahdollistavia palveluja.

Sirpa Vahvaselkä toteaa, että apua on hyvä hakea, kun laskut rästiytyvät ja vuokria ei enää saa maksettua. Vaikeinta hänen mukaansa on liikkeelle lähtö ja sen tunnustaminen, että ei selviä yksin.

– Se liikkeelle lähtö siinä asiassa ja sen tunnustaminen, että ei yksin selviä, vaan tarvitsee apua, se on ensin se mikä täytyy ehkä ensin kohdata ja ylittää ja lähtee sitten liikkeelle, Vahvaselkä toteaa Ylelle.

Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijakuraattori Kirsi Kämäräinen kertoo, ettei pikavippiongelmaisia oppilaita juurikaan kohtaa. Hänen mukaansa se ei kerro siitä, etteivätkö opiskelijat ottaisi pikavippejä. Kämäräisen mukaan opiskelijat ottavat pikavippejä tosi tarpeeseen tai yli varojen elämiseen. Kämäränen antaisi opiskelijoille opintojen alussa neuvontaa pikavipeistä.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • KSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsiKSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsi Moni tarttuu pikavippiin, kun talousongelmat ovat jo vakavia. Taustalla voi olla esimerkiksi peliriippuvuutta.
  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • Pikavippimainonta kiellettiin KemissäPikavippimainonta kiellettiin Kemissä Muutamien muiden kaupunkien tavoin Kemi päätti kieltää pikavippimainokset.
  • Pikavippi myös ilman verkkopankkitunnuksiaPikavippi myös ilman verkkopankkitunnuksia Suurin osa vippipalveluista vaatii sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksia käyttäen, mutta aina edes verkkopankkitunnukset eivät ole välttämättömät.
  • Osallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihinOsallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihin Pikalainayritysten tällä hetkellä käynnissä olevista arvonnoista ja kilpailuista voit voittaa esimerkiksi iPhonen tai 500 euron lahjakortin.
  • Veronpalautuksen voi jälleen hakea ennakkoon lainanaVeronpalautuksen voi jälleen hakea ennakkoon lainana Veronpalautuksen saa jälleen ennakkoon, kun palvelu VeronpalautusNYT on avannut jälleen sivunsa. Veronpalautuksen voi hakea ennakkoon, mikäli veronpalautusta on tulossa vähintään 300 euroa.
  • RahoituslaitosRahoituslaitos Rahoituslaitos hakee sinulle parhaan lainatarjouksen haluamallesi lainasummalle. Voit hakea Rahoituslaitoksen avulla lainaa 100 eurosta jopa 15 000 euron luottoihin saakka.
  • fleksiluotto 1Fleksiluotto Fleksiluotto on joustava ja edullinen vaihtoehto rahoittamaan arjen yllättävät rahanmenot. Ota joustava limiittilaina heti käyttöösi, voit nostaa rahaa pienissä erissä käyttösi mukaan. Jos […]
  • rahalaitos 2Rahalaitos Rahalaitos on suosittu lainaojen kilpailutuspalvelu. Jos etsit edullista lainaa 500 - 40 000 euron haarukasta, on Rahalaitos hyvä valinta. Myös nykyisten lainojen yhdistäminen yhdeksi […]
  • Rahoituspalveluiden verkkomyynti kasvussaRahoituspalveluiden verkkomyynti kasvussa Rahoituspalveluiden, muun muassa pikavippien, verkkomyynti kasvoi viime vuonna 45 prosenttia verrattuna vuoteen 2011.