Yhteisvastuukeräyksellä apua taloudenhallintaan

Yhteisvastuukeräykselle on lahjoitettu tämän vuoden aikana hurjat reilu 4, 1 miljoonaa euroa. Yhteisvastuukeräyksen tarkoituksena on ehkäistä kotimaassa ylivelkaantumista sekä sillä tuetaan Kirkon Ulkomaanapua.

Yhteisvastuukeräyksen kokonaistuotto, 4 103 080 euroa luovutettiin keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle 15. marraskuuta. Tuotosta 60 prosenttia menee Kirkon Ulkomaanavun kehitystyölle sekä katastrofiapuun. Kirkon diakoniarahastoon ja seurakunnan diakoniatyöhön varoja luovutetaan yhteensä 20 prosenttia. Takuu-Säätiölle potista siis jää 20 prosenttia.

Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen pitää keräkohdetta hyvin ajankohtaisena. Suomessa kotitalouksien velkaantumisaste on ollut kasvussa ja lainanotto lähes kaksinkertaistui vuoden toisella neljänneksellä ensimmäiseen verrattuna.

– Kävikö nyt niin, että talouden synkät näkymät saivat ihmiset ajattelemaan enemmän omaa selviytymistään kuin vaikeuksissa olevia lähimmäisiään, Pajunen pohtii Takuu-Säätiölle.

Pajusen mukaan Yhteisvastuukeräyksen kohteeksi valitaan aina tärkeitä kohteita, sillä yhteisvastuun keskeinen tehtävä on nostaa esiin yhteiskunnan epäkohdista johtuva hätä.

Suomessa Takuu-Säätiön on tarkoitus käynnistää saaduilla varoilla uudenlainen pienluottohanke, jolla avustetaan taloudellisessa ahdingossa olevia. Talousongelmista kärsiville ihmisille voidaan myöntää Takuu-Säätiön kautta matalakorkoisia pienlainoja ja lisäksi luotonhakijoita ohjataan taloudenhallinnassa sekä miten he voivat tulla toimeen pienemmilläkin tuloilla.

Ugandassa puolestaan Yhteisvastuun keräämillä varoilla on tarkoitus tukea kyläyhteisöjen säästö- ja lainaryhmiä. Ryhmien jäsenille opetetaan taloudenhallintaa sekä itsenäisen toimeentulon hankkimisen taitoja. Lisäksi varojen avulla järjestetään koulutusta yrittäjyys-, ammatti-, sekä kansantaidoissa ja heille voidaan antaa tukea mahdollisen traumaattisen menneisyyden käsittelyyn.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Suomen Pienlainayhdistyksen toiminta loppuuSuomen Pienlainayhdistyksen toiminta loppuu Pikavippiyritysten etujärjestö Suomen Pienlainayhdistys ilmoittaa lopettavansa toimintansa kesäkuussa. Yhdistys kertoi asiasta viime viikolla tiedotteessaan.
  • OstosrahaOstosraha Ostosraha.fi lainapalvelua ylläpitää suomalainen ja suomalaisomisteinen OPR-Vakuus Oy. Yritys tuottaa kuluttajarahoitukseen liittyviä palveluita, ja onkin erittäin ammattitaitoinen […]
  • EtuaEtua Etua on lainoja kilpailuttava palvelu, jonka kautta löydät aina maamme edullisimmat kulutusluotot. Palvelua käyttääksesi sinun tulee olla 20 vuotta täyttänyt.
  • TS: Mies huijasi kymmeniä tuhansia euroja useilta pikavippiyhtiöiltäTS: Mies huijasi kymmeniä tuhansia euroja useilta pikavippiyhtiöiltä Peliongelmainen 33-vuotias mies huijasi useita pikalainayhtiöitä, pankkeja ja luottoyhtiötä rahoittaakseen nettipelaamistaan. Mies käytti isänsä luottotietoja.
  • Ostosrahalta voi hakea nyt myös lainankorotustaOstosrahalta voi hakea nyt myös lainankorotusta OPR-Vakuus Oy:n suositusta kulutusluottoja tarjoavasta Ostosraha lainapalvelusta on nyt mahdollisuus hakea lainankorotusta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olisit alunperin ottanut […]
  • BondoraBondora Bondora on virolainen vertaislainayhtiö, joka aloitti toimintansa Suomessa kesällä 2013. Sen kautta voi hakea 500 - 10 000 euron lainaa.
  • Suomen TililuottoSuomen Tililuotto Suomen Tililuotto antaa käyttöösi 2000 euron luottorajan. Nosta lainaa 20 - 2000 euroa silloin kun haluat, vaikka keskellä yötä.
  • Karjalainen: Pikavippiyritykset perivät lainvastaisia muistutusmaksujaKarjalainen: Pikavippiyritykset perivät lainvastaisia muistutusmaksuja Pohjois-Karjalassa osa kihlakunnanulosottomiehistä pitää pienten velkojen perintäkuluja kohtuuttomina. Vaikka kulut pysyisivät lain vaatimissa rajoissa, niin silti pienen velan […]
  • Lainaa Prepaid liittymälläLainaa Prepaid liittymällä Kiinnitä Lainaa Prepaid liittymällä osat, jos poistaa lainat. Aika oudosti sanottu joka myös mahtaa olla oikein liittymällä. Uutuuslevy jossa on sanomaa! Vuosiluvussa neljä numeroa kautta […]
  • LuottopalveluLuottopalvelu Jos olet pitänyt Credit24:stä lainantarjoajana, tulet suorastaan rakastamaan uutta Luottopalvelua! Luottopalvelu on uusinta uutta kulutusluottomarkkinoilla ja Luottopalvelun tarjoama 100 – […]