Vippipalvelu vertaili – pikavippi pankin kulutusluottoa edullisempi

Pikavippipalvelu vertaili pikavippien ja pankkien kulutusluottojen kulut ja korot. Yllättäen pienehköjä luottoja ottaessa pikavippi tulee pankin kulutusluottoa selvästi edullisemaksi.

Pankeista on vaikea saada pientä lainaa, mutta alle tuhannen euron kulutusluotto on saatavilla muutamasta suuremmasta pankista. Vippipalvelu Vippi.fi vertaili kuinka paljon 400 euron suuruinen luotto yhden kuukauden maksuajalla tulee maksamaan, jos se lainataan pankista kulutusluottona tai vippipalvelusta pikavippinä. Vertailussa tutkittiin Pikavippi.fi -palvelun oma pikaluotto, Nordean Joustoluotto, Osuuspankin Täsmäluotto ja Santander-pankin luotto. Kulujen laskennassa käytettiin pankkien sivuilta löytyneitä tietoja. Tiedot on tarkistettu joulukuun 2011 puolivälissä.

Vertailun edullisimmaksi luotoksi paljastui Vippi.fi -palvelun oma pikavippi. 400 euron pikalaina yhden kuukauden maksuajalla maksaa korkoineen ja kuluineen 100 euroa. Lainasta maksetaan siis takaisin lainatut 400 euroa ja kulut ja korot 100 euroa, yhteensä 500 euroa. Muita kuluja, korkoja, laskutuspalkkioita tai avausmaksuja pikavipistä ei tule.

Pankkilainoissa tilanne on toinen. Nordean Joustoluotossa pelkkä lainan avausmaksu on 100 euroa. Lisäksi tulee maksettavaksi kuukausittainen kuuden euron suuruinen laskutuspalkkio ja korot, jotka ovat 3kk euribor -korko + 7,5%. Lainan kokonaiskustannukset olivat joulukuussa 2011 yhteensä 109,03 euroa, asiakas maksoi siis lainasta takaisin lainasummineen 509,03 euroa.

Osuuspankin kulutusluoton avauspalkkio oli vielä suurempi, 120 euroa. Osuuspankki perii laskutuspalkkiota 5 euroa kuukaudessa ja korkoja 3kk euribor + 6,5%, mitkä tekivät viime vuoden joulukuussa yhteensä 127,69 euroa. Osuuspankin 400 euron luotosta yhden kuukauden maksuajalla sai siis maksaa takaisin jopa 527,69 euroa.

Santader-pankin laina oli kaikista kallein, sillä sen luoton avausmaksu oli 149 euroa. Yhdessä kuuden euron laskutuspalkkion kanssa tästä lainasta sai maksaa kuluja 155 euroa, yhteensä lainasumman kanssa siis 555 euroa.

Vertailu osoittaa myös pikavippien selkeän kulurakenteen verrattuna pankkilainojen moninaisiin kuluihin ja palkkioihin. Pikavippien korot ja kulut ilmoitaan selkeästi yksittäisenä summana, eikä lisäksi peritä avausmaksuja tai kuukausittaisia laskutuspalkkioita. Pikavipistä maksetaan ainoastaan selvästi ilmoitettu yksittäinen summa, eikä lainanhakijan tarvitse laskeskella korkoprosentteja tai selvitellä laskutuspalkkioita hinnastoista.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippitoimija vastaa lakialoitteeseen koko sivun mainoksellaPikavippitoimija vastaa lakialoitteeseen koko sivun mainoksella Pikavippiyhtiö vastaa pikalainojen kieltämistä ajavaan lakialoitteeseen näyttävällä kampanjalla. Yhtiö on ostanut Helsingin Sanomista koko sivun ilmoitustilan.
  • Faktoja pikavipeistäFaktoja pikavipeistä Risicum selvitti faktoja pikavipeistä, eli pienlainoista, sillä monilla ihmisillä on harhaluuloja ja uskomuksia pienlainoista, sillä media vääristää kuvaa uutisoimalla yksittäistapauksia.
  • Halvin pikavippi on ilmainenHalvin pikavippi on ilmainen Jos ilmainen tai erittäin halpa pikavippi kiinnostaa, tarkista nämä tarjoukset.
  • Pikavippien kysyntä nousi vuoden toisella neljännekselläPikavippien kysyntä nousi vuoden toisella neljänneksellä Pikavipit ovat saaneet paljon julkisuutta vaikkakin huonossa valossa, se ei välttämättä ole ollut huono asia, sillä pikavippien kysyntä on nimittäin ollut huhti-kesäkuuun aikana kasvussa.
  • Vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä otettiin yli 400 000 pikavippiäVuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä otettiin yli 400 000 pikavippiä Suomalaiset ottivat vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä pikavippejä yhteensä 104 miljoonalla eurolla.
  • suomilimiitti1 1Suomilimiitti Suomilimiitti tarjoaa tililuoton, josta lainaa voi nostaa 100 - 2000 euroa. Luotto maksetaan takaisin seuraavan kuukauden lopussa tai osamaksuerissä. Suomilimiitin voivat saada kaikki […]
  • OstosrahaOstosraha Ostosraha.fi lainapalvelua ylläpitää suomalainen ja suomalaisomisteinen OPR-Vakuus Oy. Yritys tuottaa kuluttajarahoitukseen liittyviä palveluita, ja onkin erittäin ammattitaitoinen […]
  • lainasto 2Lainasto Lainasto.fi tarjoaa asiakkailleen edullista pikalainaa. Lainaston tarjoamat vipit ovat joko normaali pikavippi eli kertalaina, kulutusluotto tai jatkuvasti asiakkaan käytössä oleva limiittiluotto.
  • Aasa.fiAasa.fi Aasan lainatarjonnasta löydät 2000-5000 euron suuruiset kulutusluotot, joita voit kaikkia hakea ilman vakuuksia tai takaajia, 6-24 kuukauden maksuajalla.
  • Pikavippi olisi monelle vasta viimeinen vaihtoehtoPikavippi olisi monelle vasta viimeinen vaihtoehto Kolme prosenttia suomalaisista voisi ottaa pikavippiä, jos elintaso olisi muuten vaarassa laskea. Mieluiten suomalaiset panostavat kuitenkin säästämiseen.