Arvostelussa Vippi.org – miten lainanhaku onnistuu palvelun kautta?

Vippi.org
1000€ -60000€
12kk -180kk
(4.6/5)
Ikäraja
18v
Vaaditut tulot
Arvioidaan tapauskohtaisesti
Yhdistä lainat
Kyllä
Korko
4.5 %%
Tulojen vahvistus
Kyllä
Kuinka nopeasti
0 - 2 vrk
Työttömälle
Ei
Maksuvapaa kuukausi
Kyllä

Suomalaisilla on jo yli vuosikymmenen ajan ollut mahdollisuus saada nopeasti rahaa pankkitililleen pikavippien ja kulutusluottojen avulla. Vaikka pikalainoista aina puhutaan, että niitä käytetään elämyksiin, turhuuksiin ja matkoihin, todellisuus on kuitenkin, että niiden avulla maksetaan usein arjessa äkillisesti vastaan tulleita kulueriä. Tällainen voi olla vaikka rikkoutunut pakastin tai autohuolto.

Vippi.org on yksi suomalaisille suunnatuista palveluista, jossa voit hakea pikalainaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sivusto on kasvattanut suosiotaan nopeasti, joten arvostelustamme on varmasti monille hyötyä. Miten lainanhaku siis onnistuu tällä uudella sivustolla ja millaisia vahvuuksia ja heikkouksia palveluun liittyy? Käydään ne nyt tässä artikkelissa läpi.

Lainanhakijan kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon

Hakijan kannalta hyvään ja edulliseen lainaan vaikuttavat useat tekijät, eikä kyse ole vain nimelliskorosta. Lainaehdoilla, kuten takaisinmaksuaikataululla, on suuri vaikutus pikalainan kustannuksiin, joten pidä ne mielessä, kun haet lainaa. Todellinen vuosikorko on käytännössä paras mittari, jolla lainoja vertaillaan ja määritetään niiden kustannuserot. Kuukausikorko tai nimelliskorko ei anna kokonaiskuvaa, todellinen vuosikorko sen sijaan ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut. Juuri näiden muiden kulujen vuoksi lainatuotteiden hyvyys vaihtelee paljonkin. Hakijan kannattaa siis aina kiinnittää huomiota kaikkiin kuluihin ja ehtoihin, joita lainaan kuuluu.

Rahoituspalvelusta riippuen lainan nostamiseen ja takaisinmaksuun voi sisältyä useita maksuja asiakkaalle. Lainanantajat voivat periä useita erilaisia maksuja, kuten avausmaksuja, hakemusmaksuja, nostomaksuja ja tilinhoitomaksuja. Vippi.org ei veloita asiakkailtaan tilinhoitomaksuja tai maksuja nostotapahtumista. Ehdot riippuvat kuitenkin aina haettavasta lainasta, joten asiakkaan kannattaa aina kiinnittää huomiota lainaehtoihin ennen lainan hyväksymistä. Lainatarjouksia vertailtaessa Vippi.org pärjäsi hyvin, kun vertailussa otettiin huomioon kaikki kulut ja vuosikorko. Sivustolla on ainakin joskus myös tarjouksia ensilainaajille, jolloin lainakustannukset ovat entistäkin edullisemmat. Lainat oli myös saatavilla ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainan takaisinmaksu

Pikavipit ja kulutusluotot maksetaan tyypillisesti kuukausierissä takaisin rahoituslaitokselle. Mikäli et pysty maksamaan lainaasi takaisin aikataulussa, ota heti yhteyttä lainasivustoon tilanteen selvittämiseksi. Käytettävissäsi on useita ratkaisuja, maksuvapaa kuukausi voi esimerkiksi auttaa ohimenevissä taloudellisissa ongelmissa.

Ensimmäinen maksamatta jättäminen johtaa muistutusmaksuun. Kolmas osapuoli ryhtyy perimään velkaa, jos tämäkin lasku jää maksamatta. Velkojen perintä tuo mukanaan lisämaksuja lainasta sekä vaaran luottotietojesi menettämisestä. Siksi on aina kannattavaa maksaa lainaerät ajallaan. Mikäli et voi hoitaa lainaeriäsi ajoissa, ota rohkeasti ja nopeasti yhteyttä pankin tai rahoituslaitoksen asiakaspalveluun. Usein tilanteeseen löydetään jokin järkevä ratkaisu.

Yleiset lainaehdot

Sinun on hyvä olla tietoinen Vippi.orgin säännöistä ja ehdoista lainan myöntämiselle, jotta vältät turhien hakemusten tekemisen. Ehtona lainan saamiselle on:

  • luottotietojesi on oltava kunnossa (maksuhäiriömerkinnät toimivat esteenä lainan myöntämiselle)
  • ikäsi on oltava vähintään 20 vuotta
  • sinulla on oltava säännölliset tulot (sosiaalietuudet eivät kelpaa)
  • sinulla on oltava verkkopankkitunnukset Suomessa toimivassa pankista (kuten Danske Bank, Nordea, Handelsbanken ja Säästöpankki)
  • sinulla on oltava osoite Suomessa ja tieto on löydyttävä väestörekisteristä

Lainatarjouksen mukana tulee tieto kaikista ehdoista ja voit tutustua Vippi.orgissa tarkemmin lainaehtoihin. Kannattaakin aina lukea ehdot tarkasti ennen sopimuksen allekirjoittamista. Allekirjoituksen jälkeen sopimukseen ei voi tehdä enää muutoksia – ainakaan, jos toinen osapuoli ei niihin suostu.

Yhteenveto

Vippi.org tarjoaa lainoja useilla eri summilla, 100 eurosta 60 000 euroon. Palvelun tarjoamat pikalainat ovat suosittuja suomalaisten keskuudessa varsinkin siitä syystä, että niitä voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan hakeminen ja saaminen Vippi.orgin kautta on nopeaa ja yksinkertaista. Rahat siirretään tilillesi parhaimmillaan vain muutamissa minuuteissa eli voit saada lainaa heti.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita