Vinkkejä vippaajalle

Pikavippejä on vielä saatavilla. Kokosimme vinkkejä turvalliseen vippaamiseen, joten lue hyödyllisiä seikkoja tästä ennen vipin ottoa!

1. Vertaile
Vippipalveluita on monia, joten tee vertailua koroista, kuluista, laina-ajoista, tekstiviestikuluista jne. Pikavippivertailu on tehty juuri sitä varten, että löydät sinulle parhaimman vaihtoehdon. Tarjoamamme pikavippivertailu on täysin puolueeton vertailu, joten näet siitä kaikki mahdolliset kulut.

2. Varo piilokuluja
Lue aina lainaehdot huolella läpi, ennen kuin otatat vipin. Jotkut palvelut saattavat periä niin sanottuja piilokuluja esimerkiksi tekstiviesteillä. Erilaisiin viesteihin vastaaminen saattaa maksaa useitakin euroja. Osalla palveluista on jopa maksuttomat tekstiviestit.

3. Liian hyvä ollakseen totta?
Näin voi myös ollakin. Aina ei kannata uskoa mainoksia. Valitettavasti alalla on edelleen epärehellisiä palveluntarjoajia, jotka käyttävät mainonnassaan erilaisia huijauksia tai jättävät oleellisia kuluja mainitsematta. Esimerkiksi mikään oikea lainapalvelu ei myönnä lainaa luottotiedottomalle!

4. Palvelun laillisuus
Voit olla varma, että lainantarjoaja on rehellinen ja kaikki asiat ovat kunnossa, jo yritys kuuluu Etelä-Suomen lääninhallituksen ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Mikäli luotonantaja ei kuulu tähän rekisteriin, niin suosittelemme, että jätät lainaamatta kyseisestä palvelusta. Pankit eivät kuulu kyseiseen rekisteriin, sillä pankkeja valvoo finanssivalvonta.

5. Kuluttajan oikeudet
Tutustu kuluttajaviraston sivuilta mihin olet oikeutettu vippaajana. Ole myös huolellinen, mikäli vippi jää maksamatta, että perintä noudattaa hyvää perintätapaa.

6. Älä ota ylimääräistä
Ota vain sen suuruinen vippi mitä tarvitset. On aivan turhaa ottaa ylimääräistä ja liikaa lainaa, sillä se tulee maksaa myös pois. Lainarahaa ei kannata ottaa turhaan hurvitteluun, vaan oikeisiin ja välttämättömiin tarpeisiin.

7. Maksa laina ajoissa pois
Pikavippi kannattaa maksaa ajallaan pois. Muistutusmaksuista tulee aina lisäkuluja, samoin vippi kasvaa koko ajan korkoja. Myös perintätoimistojen kulut ovat suuria, puhumattakaan, mikäli vippi joudutaan perimään oikeusteitse takaisin. Mikäli tilanne vaatii, niin siirrä ennemmin vipin eräpäivää, kuin jätät sen maksamatta. Useimmilla palveluilla eräpäivänsiirto on mahdollista.

8. Katkaise kierre ajoissa
Paras on, kun et joudu kierteeseen ollenkaan. Älä siis ota vippiä vipin päälle. Mikäli kuitenkin olet jo kierteessä katkaise se mahdollisimman nopeasti. Apua voit hakea kunnalliselta velkaneuvojalta.

9. Ota vakuudetonta lainaa
Vakuudettomat lainat ovat turvallisempia entä vakuudelliset. Mikäli otat suuremman ja isokorkoisen lainan vaikka asuntoasi vastaan, voit pahimmassa tapauksessa joutua luopumaan asunnostasi, mikäli et voi maksaa lainaa pois.

10. Tarvitsetko välttämättä vippiä?
Suunnittele ja laske tarkoin tarvitsetko välttämättä vippiä. Esimerkiksi muiden laskujen maksamiseen vippiä ei kannata ottaa. Hae ennemmin laskuille lisää maksuaikaa. Vippiä, kuten mitä tahansa lainaa ei kannata ottaa kuin jos on pakko.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • OmalainaOmalaina Omalaina välittää 100 - 15000 euron lainoja rahoitusyhtiöiltä yksityisasiakkaille. Voit hakea pikavippiä tai kulutusluottoa, ja Omalaina etsii sopivan lainan puolestasi. Omalaina lupaa […]
  • Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja!Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja! Vippi.fi tarjoaa nyt pikalainaa 7 päiväksi täysin ilmaisena ja ilman lisäkuluja. Voit hakea lainaa 50-500 euroa eikä sinun tarvitse maksaa takaisin, kuin sen mitä lainasit. Tee näin, hae […]
  • Vuokran maksusta ei kannata tinkiä tiukassakaan paikassaVuokran maksusta ei kannata tinkiä tiukassakaan paikassa Jos rahat ovat loppumaisillaan, laskut kannattaa panna tärkeysjärjestykseen.
  • Vertaislainat tulivat pikavippimarkkinoilleVertaislainat tulivat pikavippimarkkinoille Pikavipin tai kulutusluoton sijaan voi nykyään ottaa myös vertaislainan. Kyseessä on luotto, joka on vippiyhtiön sijaan peräisin toiselta yksityishenkilöltä eli sijoittajalta. […]
  • Aasa.fiAasa.fi Aasan lainatarjonnasta löydät 2000-5000 euron suuruiset kulutusluotot, joita voit kaikkia hakea ilman vakuuksia tai takaajia, 6-24 kuukauden maksuajalla.
  • Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa?Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa? Pikavipin todellinen vuosikorko kertoo luoton hinnasta harhaanjohtavasti.
  • RahoituslaitosRahoituslaitos Rahoituslaitos hakee sinulle parhaan lainatarjouksen haluamallesi lainasummalle. Voit hakea Rahoituslaitoksen avulla lainaa 100 eurosta jopa 15 000 euron luottoihin saakka.
  • CredentoCredento Credento tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden hakea maksimissaan 5000 euron kulutusluotto. Pienin Credenton tarjoama lainasumma on 1000 euroa.
  • Joulun jälkeen moni tarvitsee velkaneuvontaaJoulun jälkeen moni tarvitsee velkaneuvontaa Osa kuluttajista rahoittaa joulunsa luotoilla ja pikavipeillä. Tammikuussa laskut voivat tuottaa ikäviä yllätyksiä.
  • Mitä tapahtuu, jos pikavippaamista rajoitetaan?Mitä tapahtuu, jos pikavippaamista rajoitetaan? Pikavippien rajoittamista on pohdittu paljon niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Rajoituksilla halutaan suojella vippien käyttäjiä ylivelkaantumiselta.