Vertaislainat saivat sijoittajat innostumaan

Jopa yli 10 % tuotot – Vertaislainat saivat sijoittajat innostumaan

Kun Suomessa asetettiin pikavipeille korkokatto muutama vuosi sitten, alkoivat vertaislainamarkkinat kasvaa. Vertaislainat ovat nousseet kilpailijoiksi paitsi pikavipeille, myös pankkien ja erilaisten rahoitusyhtiöiden tarjoamille kulutus- ja joustoluotoille.

Nopeasti kehittyvällä, vielä nuorella alalla kasvunumerot ovat Suomessa nyt jo kolminumeroisia. Osa toimijoista on ulkomaisia, mutta olemassa on myös kotimaisia vertaislainayhtiöitä. Suomessa palvelua tarjoavat esimerkiksi Vertaislaina, Fixura, Bondora ja Fellow Finance.

Vertaislainaaminen perustuu siihen, että yksityishenkilöt lainaavat toisilleen rahaa välityspalvelun kautta. Lainansaaja maksaa lainan takaisin korkoineen, jolloin lainan tarjoaja, eli sijoittaja, voi saada sijoituksestaan tuottoa jopa yli kymmenen prosenttia. Ei siis ole ihme, että laina-alan uusi aalto on saanut myös sijoittajat innostumaan.

Yksi Fixuran sijoittajista kertoo, että on myöntänyt lainaa jo 2300 ihmiselle. Yksi laina on 100 – 2000 euroa. Keskeisenä riskinä on, että lainaaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, jolloin sijoittaja tekee tappiota. Eri vertaislainayhtiöillä on tälläisiä tilanteita varten erilaiset käytännöt; jotkut maksavat esimerkiksi 70% lainasta takaisin, vaikka lainaaja ei pystyisikään maksuja tekemään. Usein vertaislainayhtiö myös laskee asiakkailleen luottoluokituksen, jolloin sijoittaja voi valita korkeimman luottoluokituksen saaneista asiakkaista ja näin hallita riskiä.

Vertaislainaaminen on sijoittajalle helpompaa kuin esimerkiksi osakekauppaan perehtyminen. Kaikki rahaliikenne on pitkälti automatisoitua, jolloin sijoittajan ei tarvitse tehdä muuta kun valita sellaiset lainaajat, joilla on esimerkiksi paras mahdollinen luottoluokitus.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • FerratumFerratum Ferratum-lainapalvelusta saat joustavaa luottoa. Ferratum tarjoaa 2000 euron luottorajan, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin.
  • Vertaislainasta vaihtoehto pikavipille?Vertaislainasta vaihtoehto pikavipille? Vertaislainapalvelut lupaavat tuottoa sijoittajille ja edullista rahaa lainaajille.
  • Risicum avasi ovensa uudelleenRisicum avasi ovensa uudelleen Entinen pikavippisivusto Risicum on jälleen toiminnassa. Viime joulukuusta alkaen yhtiö on jälleen tarjonnut kulutusluottoja, ja nyt valikoimassa on myös joustoluotto.DFC Nordicin […]
  • EuroloanEuroloan Euroloan on erittäin luotettava lainapalvelu. Voit hakea 50 - 5000 euron luottolimiittiä ja nostaa limiitin puitteissa tilillesi haluamiasi rahasummia. Voit saada luottoa, jos olet […]
  • Myös Ruotsi painii velkaongelmien kanssaMyös Ruotsi painii velkaongelmien kanssa Myös naapurimaassamme Ruotsissa jäävät pikavipit maksamatta yhä useammalta luotonhakijalta. Ruotsin ulosottoviranomaisten mukaan viime vuodesta kasvua on ollut jo peräti 70 prosenttia.
  • Pikavippejä pyritään kieltämään erikoisilla perusteillaPikavippejä pyritään kieltämään erikoisilla perusteilla Pikavippikeskustelu on saanut julkisuutta kokoomuksen kansanedustajan kerätessä nimiä lakialoitteeseen, jonka tarkoituksena on kieltää pikavipit kokonaan.
  • Aasa.fiAasa.fi Aasan lainatarjonnasta löydät 2000-5000 euron suuruiset kulutusluotot, joita voit kaikkia hakea ilman vakuuksia tai takaajia, 6-24 kuukauden maksuajalla.
  • Ostosrahalta voi hakea nyt myös lainankorotustaOstosrahalta voi hakea nyt myös lainankorotusta OPR-Vakuus Oy:n suositusta kulutusluottoja tarjoavasta Ostosraha lainapalvelusta on nyt mahdollisuus hakea lainankorotusta. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olisit alunperin ottanut […]
  • Pikavippiä saa edelleen – katso listaPikavippiä saa edelleen – katso lista Vippi.ws listasi 25 lainapalvelua, joista voit edelleen hakea pikavippiä.
  • Oikeusministeriö toivoo kansalaisilta kommentteja pikaluotoistaOikeusministeriö toivoo kansalaisilta kommentteja pikaluotoista Oikeusministeriön työryhmä selvittää mahdollisia tiukennuksia pikavippilainsäädäntöön. Nyt oikeusministeriö pyytää kansalaisilta mielipiteitä pikaluotoista.