Velkaongelmat eivät johdu vipeistä

Pikavippien määriä liioitellaan monesti rajusti. Todellisuudessa vain 0,07 prosenttia suomalaisten kotitalouksien velkataakasta on pikavippejä. Asuntolainojen osuus on 76 prosenttia.

Mediassa liioitellaan monesti suomalaisten ottamien pikavippien määrää. Tilastotiedoista käy kuitenkin ilmi, että ainostaan 0,07 prosenttia suomalaisten velkakannasta on vippejä. Julkisuudessa on ollut myös paljon puhetta, että pikalainat olisivat suomalaisten velkaongelmien aiheuttaja. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä vain 0,9 prosenttia maksuhäiriömerkinnöistä johtuu pikavipeistä.

9,2 prosentilla maksuhäiriömerkinnän saaneista henkilöistä oli pikavippejä, mutta myös huomattavan paljon muitakin lainoja. 89,9 prosentilla henkilöistä, jotka ovat saaneet luottotietoihinsa maksuhäiriömerkinnän, ei ollut pikavippejä lainkaan. Vuonna 2010 maksuhäiriömerkinnän sai noin 220 000 suomalaista. Vain noin 2000 henkilön maksuhäiriömerkinnät johtuivat ainoastaan pikavipeistä.

On syytä kuitenkin muistaa, että pikalainat voivat pahentaa velkakierrettä entisestään. Jos sinusta tuntuu, että olet ottanut vippejä liikaa, etkä enää selviä niistä, ota pikimmiten yhteyttä oman paikkakuntasi velkaneuvontaan. Velkaneuvonta voi auttaa mm. ottamaan yhteyttä perintätoimistoihin, jotta saataisiin sovittua järkevät maksusuunnitelmat, ja parhaassa tapauksessa vältyttäisiin luottotietojen menettämiseltä. Älä missään tapauksessa ota uutta lainaa, jotta voisit maksaa vanhat velkasi pois.

Lähde: Vippi.fi blogi

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet neljänneksellä Maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet neljänneksellä Kesäkuuhun mennessä suomalaisille on kertynyt jo miljoona maksuhäiriömerkintää. Viime vuoteen verrattuna kasvua on kertynyt jopa neljänneksen. Myös yrityssaatavien perintä on ollut kasvussa.
  • Aasa.fiAasa.fi Aasan lainatarjonnasta löydät 2000-5000 euron suuruiset kulutusluotot, joita voit kaikkia hakea ilman vakuuksia tai takaajia, 6-24 kuukauden maksuajalla.
  • EtuaEtua Etua on lainoja kilpailuttava palvelu, jonka kautta löydät aina maamme edullisimmat kulutusluotot. Palvelua käyttääksesi sinun tulee olla 20 vuotta täyttänyt.
  • Nainen syyllistyi mm. petokseen ottamalla pikavippiä toisten nimiinNainen syyllistyi mm. petokseen ottamalla pikavippiä toisten nimiin Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen selvittäneen laajan petoskokonaisuuden, jossa 30-vuotias nainen sai huijatuksi toisten ihmisten henkilötiedoilla 40 000 euron edestä postimyyntituotteita […]
  • NopsalainaNopsalaina Nopsalaina on kulutusluottojen muodossa henkilöasiakkaita rahoittava lainapalvelu. Sitä pyörittää Virolaisen BigBank AS:n Suomen sivuliike. Se tarjoaa erittäin edullista kulutusluottoa […]
  • Asiantuntijat: Pikavippien tilalle tarvitaan helppoja ratkaisuitaAsiantuntijat: Pikavippien tilalle tarvitaan helppoja ratkaisuita Asiantuntijat esittävät Helsingin Sanomissa, että pikavippien tilalle tarvittaisiin muita kohtuullisia lainaratkaisuita. Lisäksi yhteiskunnan tulisi varautua uuden pikavippilain seurauksiin.
  • Uudella perintälailla on vaikutusta myös moneen pikalainayhtiöönUudella perintälailla on vaikutusta myös moneen pikalainayhtiöön Monen pikavippiyrityksen saatavia perii samaan konserniin kuuluva perintätoimisto. Uuden perintälain myötä käytäntö voi muuttua kannattamattomaksi.
  • Takuusäätiö markkinoi reilumpaa pikavippiäTakuusäätiö markkinoi reilumpaa pikavippiä Markkinoille on tullut Takuusäätiön tarjoama pienlaina, jota säätiön toiminnanjohtaja kuvaa reilummaksi lainaksi. Tässä yhteydessä tarkoitetaan lainaa, jonka korko on kohtuullinen ja […]
  • Osallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihinOsallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihin Pikalainayritysten tällä hetkellä käynnissä olevista arvonnoista ja kilpailuista voit voittaa esimerkiksi iPhonen tai 500 euron lahjakortin.
  • Vertaislainat tulivat pikavippimarkkinoilleVertaislainat tulivat pikavippimarkkinoille Pikavipin tai kulutusluoton sijaan voi nykyään ottaa myös vertaislainan. Kyseessä on luotto, joka on vippiyhtiön sijaan peräisin toiselta yksityishenkilöltä eli sijoittajalta. […]