Velatonkin voi mennä velkaneuvontaan

Velkaneuvontaan voi hyvin ottaa yhteyttä jo ennen velkaantumista, kertoo Yle.

Velkaneuvonnan palveluihin kuuluu ennaltaehkäisevä neuvonta. Niinpä yhteydessä voi olla heti, jos elämässä on tapahtumia, jotka voivat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseen. Esimerkiksi konkurssi, ero tai työttömäksi jääminen voivat johtaa velkaongelmiin. Myös ennen asuntolainan ottamista voi käydä keskustelemassa raha-asioista. Aikainen yhteydenotto helpottaa asioiden selvittelyä.

Velkaantunut saa velkaneuvonnasta apua ahdistukseensa, sillä esimerkiksi tietämättömyys lisää epätoivoa. Kainuun soten johtava talous- ja velkaneuvoja kertoo, että rahallisesti täysin toivotonta tilannetta ei ole, ja veloista on mahdollista selvitä. Neuvonta aloitetaan keskustelulla, ja sen jälkeen katsotaan, miten asioiden hoitamisessa edetään. Joskus velkaantumista aiheuttavat asiat, kuten konkurssi, täytyy saattaa loppuun, ennen kuin päästään velkajärjestelyn kimppuun.

Moni saa toivoa jo yhdestä käyntikerrasta velkaneuvojan luona. Velkajärjestelyyn pääsy helpottaa, sillä velallinen saa ongelmiinsa järjestystä ja tietää tarkalleen, milloin velat on maksettu pois.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Suomen TililuottoSuomen Tililuotto Suomen Tililuotto antaa käyttöösi 2000 euron luottorajan. Nosta lainaa 20 - 2000 euroa silloin kun haluat, vaikka keskellä yötä.
  • Pikavippien erikoisuudet esittelyssäPikavippien erikoisuudet esittelyssä Vippien laajasta valikoimasta löytyy todellisia erikoisuuksia. Vertaislainat ovat ehkä tuttuja, mutta tiesitkö, että pizzan kylkiäisenä voi saada pikavipin?
  • Suomen heikko taloustilanne lisää ylivelkaantumistaSuomen heikko taloustilanne lisää ylivelkaantumista Moni tarvitsee velkaneuvontaa, kun työpaikka katoaa, mutta lainat ja velat pitäisi kyetä maksamaan siitä huolimatta.
  • Pikavippi 24hPikavippi 24h Pikavippiä on nykyään mahdollista saada 24/7 - siis myös öiseen aikaan. Miten se on mahdollista, kun aikaisemmin pikavippejä maksettiin tiukasti vain kello 7 - 23?
  • Pikalainasta voi saada bonustaPikalainasta voi saada bonusta Haluatko bonusta lainastasi? Hae laina Bonusluotto.fi:n kautta, saat pankkitilillesi jopa 15 euron bonuksen.
  • Erikoinen huijaus: Pikavippiä tilille pyytämättäErikoinen huijaus: Pikavippiä tilille pyytämättä Poliisi varoittaa uudesta huijauksesta, jossa pyydetään palauttamaan rahaa pikavippiyrityksen tilille. Todellisuudessa viestin lähettäjä on rikollinen.
  • Vuokran maksusta ei kannata tinkiä tiukassakaan paikassaVuokran maksusta ei kannata tinkiä tiukassakaan paikassa Jos rahat ovat loppumaisillaan, laskut kannattaa panna tärkeysjärjestykseen.
  • ok money 1OK Money OK Money antaa rahaa lainaksi jopa 2100 euroa. Palvelun tarjoama laina on OK Limiitti, joka korvaa perinteiset pikavipit ja pikalainat. Limiitistä on mahdollista nostaa rahaa käyttöön oman […]
  • LuottorahaLuottoraha Luottoraha tarjoaa 100 - 2000 euron luottoja. Voit nostaa lisälainaa käyttöösi tarpeen mukaan, kunhan luottorajasi ei ylity. Ikäraja 20 vuotta.
  • Helsingissä pikavippimainokset saivat jäädäHelsingissä pikavippimainokset saivat jäädä Kouvolassa ja Tampereella on päätetty, että kaupungin omistamilla mainospaikoilla, ei pikavippejä saa mainostaa. Kuitenkaan Helsingissä pikavippien mainoskielto ei mennyt läpi