Ruotsissa pikavippiyrityksille noottia

Ruotsissa osa pikavippiyrityksistä on joutunut viranomaisten tarkkailun alle. Ruotsin kuluttajaviranomainen Konsumentverket –virasto teki selvityksen pikavippialasta, uutisoi Kauppalehti.

Talouslehti Dagens Industrin mukaan yksikään isommista ruotsalaisista pikavippiyrityksistä ei läpäissyt selvitystä puhtain paperin. Selvityksessä kävi ilmi muun muassa, että vippifirmat eivät selvittäneet kuluttajien maksukykyä niin huolella, kun laki olisi vaatinut, vaikka yritykset vakuuttivat niin tehneensä.

Tällä hetkellä pikavippejä on ruotsissa viranomaisperinnässä jopa runsaat kahdeksan miljoonaa euroa. Viime vuoden alkupuolelta summa on noussut jopa 70 prosentilla.

Ruotsissa pikavippialalla toimii noin 30-40 yritystä. Kymmenen kärki pikavippiyrityksen yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 18 miljoonaa euroa ja bruttotulos reilu neljä miljoonaa euroa. Dagens Industri –lehden mukaan Ferratum Swedenin tulosmarginaali on 36,3 prosenttia, ollen Ruotsissa alansa vahvin.

Puutteellisesta toiminnasta voi kuluttajavirasto jopa asettaa kyseiset yritykset toimintakieltoon, mikäli yritykset eivät tee toiminnassaan parannusta. Yksikään yrityksistä ei ole valittanut Konsumentverketin päätöksestä.

Myös Suomessa on pikavippejä myöntävän luotonantajan selvitettävä lainanhakijan maksukyky. Suomessa henkilöllä ei saa olla maksuhäiriömerkintää, jotta lainaa saadaan myöntää. Lähes poikkeuksetta Suomessa noudatetaan tätä sääntöä, vaikka täällä on tuplasti enemmän pikavippejä myöntäviä yrityksiä, noin 80 kappaletta.

Suomessa pikavippiyritykset ovat saaneet enemmän huomautusta mainonnasta, kuin itse toiminnastaan. Monella pikavippiyrityksellä on suomessa myös avainlippumerkki, joka tarkoittaa, että yritys toimii yhteiskuntavastuullisesti, sekä se on luotettava palveluntarjoaja.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja!Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja! Vippi.fi tarjoaa nyt pikalainaa 7 päiväksi täysin ilmaisena ja ilman lisäkuluja. Voit hakea lainaa 50-500 euroa eikä sinun tarvitse maksaa takaisin, kuin sen mitä lainasit. Tee näin, hae […]
  • YLE: Kouvola kieltää ensimmäisenä kaupunkina pikavippimainoksetYLE: Kouvola kieltää ensimmäisenä kaupunkina pikavippimainokset Kouvolan kaupunki on päättänyt ensimmäisenä kaupunkina kieltää pikavippien mainostamisen kaupungin mainospylväissä imagokysymysten takia.
  • Täysi-ikäisyys ei aina riitä pikavipin saamiseenTäysi-ikäisyys ei aina riitä pikavipin saamiseen Suomen laissa määrätty minimivaatimus pikavipin ikärajaksi on 18 vuotta, mutta yritykset voivat vapaasti määritellä omat ikärajansa korkeammalle.
  • Pikavippejä otetaan koko ajan enemmänPikavippejä otetaan koko ajan enemmän Vuoden 2011 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana pikaluottoja myönnettiin yhteensä melkein 70 miljoonalla eurolla. Vuotta aiemmin luottoja myönnettiin lähes 56 miljoonalla eurolla.
  • EkstraluottoEkstraluotto Ekstraluotto tarjoaa käyttöösi 2100 euron arvoisen luottotilin. Rahaa on mahdollista nostaa aina 10 eurosta ylöspäin oman tarpeen mukaan. Luottoa lyhennetään vain 10% avoimena olevasta […]
  • Bank NorwegianBank Norwegian Bank Norwegian tarjoaa 1000 - 50 000 euron lainoja vähintään 23 vuotta täyttäneille henkilöille. Hae kätevästi suoraan netistä, saat luottopäätöksen todella nopeasti.
  • RahoituslaitosRahoituslaitos Rahoituslaitos hakee sinulle parhaan lainatarjouksen haluamallesi lainasummalle. Voit hakea Rahoituslaitoksen avulla lainaa 100 eurosta jopa 15 000 euron luottoihin saakka.
  • Pikavippien kysyntä nousi vuoden toisella neljännekselläPikavippien kysyntä nousi vuoden toisella neljänneksellä Pikavipit ovat saaneet paljon julkisuutta vaikkakin huonossa valossa, se ei välttämättä ole ollut huono asia, sillä pikavippien kysyntä on nimittäin ollut huhti-kesäkuuun aikana kasvussa.
  • Halvin pikavippi on ilmainenHalvin pikavippi on ilmainen Jos ilmainen tai erittäin halpa pikavippi kiinnostaa, tarkista nämä tarjoukset.
  • Pikalainojen määrä kasvoi voimakkaastiPikalainojen määrä kasvoi voimakkaasti Kotitalouksien pikalainojen määrä on noussut voimakkaasti kuluneen vuoden aikana. Kokonaisuudessaan kotitalouksien lainojen määrä on kasvanut maltillisemmin.