Pikavippitoimija vastaa lakialoitteeseen koko sivun mainoksella

Pikavippiyhtiö Tact Group vastaa pikalainojen kieltämistä ajavaan lakialoitteeseen näyttävällä tiedotuskampanjalla. Yhtiö on ostanut Helsingin Sanomista koko sivun ilmoitustilan, jossa oikaistaan julkisuudessa esitettyjä virheellisiä väitteitä pikavipeistä ja pikavippialan toimijoista.

Tact Group vastaa esitettyihin väitteisiin perustelluilla faktoilla. Ilmoituksessa kerrotaan muun muassa pikalainojen osuuden kaikista kotitalouksien luotoista olevan ainoastaan 0,07 prosenttia. Näin pieni osuus kaikista luotoista kertoo, että pikalainat eivät ole velkaongelmien ydinsyy.

Ilmoituksessa mainitaan myös Suomen asiakastiedon tutkimus, jonka mukaan ainoastaan alle prosentti kaikista suomalaisten 329 000 maksuhäiriömerkinnöistä johtui pikavipeistä. Yli 99 prosenttia maksuhäiriömerkinnöistä johtui siis muista luotoista ja maksuviivästymisistä.

Myös väitteitä pikavippien hurjista koroista ja kuluista oiotaan ilmoituksessa. Tilastokeskuksen mukaan pikalaina maksaa keskimäärin 25 prosenttia koko lainapääomasta. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi sadan euron vippi maksaa 25 euroa. Summa sisältää kaikki lainan kulut. Todelliset kulut ovat siis kaukana väitetyistä tuhansista prosenteista.

Vertailuna esitetään pankkien pieniä lainoja. Esimerkiksi pankista otettu 400 euron luotosta peritään pelkkää avausmaksua 100 euroa. Tämän lisäksi lainasta maksetaan pankille korkoa 3 kuukauden euribor-koron mukaan ja lisäksi 7,5 prosentin korko. Pankki perii myös kuukausittaisen 6 euron laskutusmaksun. Asuntolainan todellinen vuosikorko voi olla vain noin kolme prosenttia, mutta käytännössä asuntolainasta maksetaan jokaista lainattua sataa euroa kohden 150 euroa.

Pikavippien kysyntä on kasvanut edelleen negatiivisesta julkisuudesta huolimatta.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Veronpalautus nytVeronpalautus nyt Veronpalautus nyt on palvelu, jonka kautta voit hakea veronpalautuksesi ennakkoon. Palvelu on tarkoitettu vähintään 24-vuotiaille yksityishenkilöille, jotka saavat palautusta vähintään 300 […]
  • Faktoja pikavipeistäFaktoja pikavipeistä Risicum selvitti faktoja pikavipeistä, eli pienlainoista, sillä monilla ihmisillä on harhaluuloja ja uskomuksia pienlainoista, sillä media vääristää kuvaa uutisoimalla yksittäistapauksia.
  • VivusVivus Vivus.fi tarjoaa 10 - 2010 euron pikalainoja ja luottoja. Vivuksen erikoistarjous on ilmainen ensilaina, josta ei siis tarvitse maksaa toimituskuluja, korkoa tai mitään muitakaan kustannuksia.
  • LuottopalveluLuottopalvelu Jos olet pitänyt Credit24:stä lainantarjoajana, tulet suorastaan rakastamaan uutta Luottopalvelua! Luottopalvelu on uusinta uutta kulutusluottomarkkinoilla ja Luottopalvelun tarjoama 100 – […]
  • Lainaa virtuaalisella luottokortillaLainaa virtuaalisella luottokortilla Pikalainayrityksenä tunnettu Euroloan aikoo tuoda kevään aikana markkinoille virtuaalisen luottokortin.
  • Vippipalvelu vertaili – pikavippi pankin kulutusluottoa edullisempiVippipalvelu vertaili – pikavippi pankin kulutusluottoa edullisempi Pikavippipalvelu vertaili pikavippien ja pankkien kulutusluottojen kulut ja korot. Yllättäen pienehköjä luottoja ottaessa pikavippi tulee pankin kulutusluottoa selvästi edullisemaksi. […]
  • Pikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvinPikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvin Pikavippiyritysten johtajien tuloista saa leivän pöytään ja vähän enemmänkin. Suurimpien pikalainayhtiöiden johtajat tienasivat viime vuonna mukavasti.
  • RahapalveluRahapalvelu Rahapalvelun tarjoama luottotuote on 100 – 4 000 euron suuruinen laina, joka maksetaan takaisin kerralla tai halutessa osissa 1 kuukauden – 3 vuoden aikana. Takaisin maksettavaa muodostuu […]
  • Freedom RahoitusFreedom Rahoitus Freedom Rahoitus on täysin maksuton palvelu, joka on koonnut todella monien lainantarjoajien lainat yhdeksi, selkeäksi kokonaisuudeksi. Näin löydät itsellesi aina edullisimmat ja […]
  • Luottokorttimyynti kasvoi, mutta luottotappiot vähenivätLuottokorttimyynti kasvoi, mutta luottotappiot vähenivät Suomalaiset tekivät viime vuonna luottokorttiostoksia keskimäärin 45 kertaa vuodessa.