Pikavippikierteen katkaisu pankkilainalla on mahdollista – ennen maksuhäiriömerkintää

Yhä useampi velkojen kanssa painiva on tänä vuonna soittanut velkaneuvontaan. Puheluita velkaneuvontaan on tullut jo elokuuhun mennessä jo enemmän, kuin koko viime vuonna. Kokkolan Osuuspankin rahoitustiimin vetäjä Markku Toijala kuitenkin kertoo, että maksuongelmaiset harvoin hakevat pankista apua.

Useimmiten mikäli pankin tiskille tulee pikavippiongelmista kärsivä henkilö, menee pankin luottohanat tämmöiselle asiakkaalle kiinni. Näitä tapahtuu Toijalan mukaan harvemmin.

– Tietenkin siinä tilanteessa mietitään, voidaanko kierre katkaista pankkilainalla, vai jäisikö se vain tilapäiseksi ratkaisuksi. Tilannetta keskustellaan asiakkaan kanssa, että helpottaisiko tilanne, kun pikavipit on saatu maksettua pois, toteaa Toijala.

Toijalan mukaan ne jotka hakevat pankista apua pikavippiongelmiinsa ovat yleensä ottaneet pikavipin hetken mielijohteesta. Hänen mukaan vippien helppo saatavuus aiheuttaa kyseisille henkilöille ongelmia vipin takaisinmaksussa.

– Pikavipin maksamiseen otetaankin sitten uusi pikavippi, kun maksaminen käy vaikeaksi ja tästä saadaan aikaan pikavippikierre. Ne henkilöt jotka muuten hallitsevat rahankäyttönsä eivät tähän kierteeseen yleensä joudu, vaan saavat vippinsä maksettua pois ilman apua pankista, kertoo Toijala.

Toijala pitääkin suomalaisia pääsääntöisesti tunnollisina rahankäyttäjinä, eikä pikavipeistä aiheudu maksuhäiriöitä kovinkaan monelle.

– Jos pankissa kuitenkin huomataan, että asiakkaalla on maksuhäiriömerkintöjä pikavipeistä, niin siinä vaiheessa emme voi auttaa myöskään pankista, toteaa Markku Toijala.

Koska kansainvälinen taloustilanne on nyt heikkoa, niin myös Kokkolan Osuuspankissa ollaan kiristetty luotonannon vaatimuksia.

– Kriteerit ovat aina olleet olemassa, mutta nykyään niitä noudatetaan entistä tarkemmin. tarkkoina ollaan eteenkin niissä tilanteissa, kun huomataan, että asiakkaan kautta on olemassa riski, että hän ei kykene hoitamaan talouttaan, kertoo Toijala.

Vaikka korot ovat koko ajan laskussa, niin lainaraha silti kallistuu. Pankkien on pakko nostaa lainojen korkomarginaalia ja kiristää lainaehtoja, sillä pankeille säädetään jatkuvasti uusia kustannuksia.

– Kun myös pankkilaina kallistuu, hillitsee se myös osin luotonhakijoita ja sen myöntämistä, sanoo Toijala.

Aiheesta uutisoi Yle.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Osallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihinOsallistu pikavippiyritysten nettikilpailuihin Pikalainayritysten tällä hetkellä käynnissä olevista arvonnoista ja kilpailuista voit voittaa esimerkiksi iPhonen tai 500 euron lahjakortin.
  • Pikavippilain muutokset etenivät eduskunnassaPikavippilain muutokset etenivät eduskunnassa Eduskunta keskusteli viime viikolla uuden pikavippilain sisällöstä. Lakiehdotuksen sisältö hyväksyttiin harvinaisen yksimielisesti yli puoluerajojen.
  • Mitä tapahtuu, jos pikavippi jää maksamatta?Mitä tapahtuu, jos pikavippi jää maksamatta? Maksamatta jääneen pikavipin kulujen lisäksi tulee ensin perintälain määrämät viivästyskorot ja muistutusmaksut. Koska laki säätelee kaikkia perintäkustannuksia, ovat esimerkiksi […]
  • Halvin pikavippi on ilmainenHalvin pikavippi on ilmainen Jos ilmainen tai erittäin halpa pikavippi kiinnostaa, tarkista nämä tarjoukset.
  • Luotonantajarekisteriin kuulumattomat luotonantajatLuotonantajarekisteriin kuulumattomat luotonantajat 1.6.2011 oli päivä, johon mennessä kaikkien Suomessa toimivien luotonantajien tuli olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen Lääninhallituksen ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Kuitenkin vielä […]
  • Velkajärjestelyhakemusten määrä kasvussaVelkajärjestelyhakemusten määrä kasvussa Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemukset ovat olleet kasvussa tämän vuoden aikana, ilmenee Tilastokeskuksen uusimmasta vuosineljännestiedotteesta.
  • Taloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejäTaloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejä Suuret pankit ovat mainostaneet asiakkailleen jopa vuoden vapautusta asuntolainan lyhennyksestä ilman kuluja ja korkomarginaalin muutoksia. Pankkien mukaan tavoitteena on piristää […]
  • credigo 1Credigo Credigo tarjoaa luotettavaa ja edullista lainaa asiakkailleen. Lainoissa ei ole piilokuja eikä mitään kuukausi-, tai vuosimaksuja. Lainaa lyhennetään kuukausittain koko laina-ajan samalla […]
  • Suurin osa suomalaisista hyväksyy pikavipitSuurin osa suomalaisista hyväksyy pikavipit Uuden tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista hyväksyvät pikavippien tarjoamisen kuluttajille, joiden luottotiedot ovat kunnossa.
  • Maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet neljänneksellä Maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet neljänneksellä Kesäkuuhun mennessä suomalaisille on kertynyt jo miljoona maksuhäiriömerkintää. Viime vuoteen verrattuna kasvua on kertynyt jopa neljänneksen. Myös yrityssaatavien perintä on ollut kasvussa.