Pikavippien kysyntä nousi vuoden toisella neljänneksellä

Pikavipit ovat saaneet paljon julkisuutta vaikkakin huonossa valossa, se ei välttämättä ole ollut huono asia. Pikavippien kysyntä on nimittäin ollut huhti-kesäkuuun aikana kasvussa, jolloin pikavippejä on myönnetty yhteensä 94 miljoonaa euroa.

Kolmen kuukauden jakson aikana pikavippejä myönnettiin yhteensä 4217 kappaletta joka päivä. Kasvua on euromääräisesti viime vuoden samaan aikaan verrattuna tapahtunut 19 prosenttia. Tämän vuoden alkuun verrattuna kasvua on myös tapahtunut, mutta hieman maltillisemmin kuuden prosentin verran.

Keskimääräisesti vuoden toisella neljänneksellä myönnetyn pikavipin suuruus oli 246 euroa, ja keskimääräinen takaisinmaksuaika 34,1 vuorokautta. Takaisinmaksuaikakin on yllättävän korkea keskimääräiseen lainasummaan verrattuna, joten tästä voisi päätellä, että ihmiset ovat hakeneet myös suurempia pikavippi summia.

Yhteensä huhti-kesäkuun aikana lainoista maksettiin kuluja yhteensä yli 22 miljoonaa euroa. Keskimääräisesti siis kulujen osuus lainapääomasta on himpun yli 23 prosenttia. Korko lainapääomasta ei kuulosta yhtään pahalta, kun ajattelee, että esimerkiksi 100 euron suuruisesta lainasta 30 päivän laina-ajalla lainanhakija maksaa lainasta takaisin kaikkine kuluineen 120 euroa.

Vuoden toisena kolmanneksena Suomessa oli yhteensä 80 yritystä jotka myönsivät pienlainoja. Tänä aikana nousi 2 uutta yritystä joukkoon.

Aiheesta uutisoi Aamulehti.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikalainojen määrä kasvoi voimakkaastiPikalainojen määrä kasvoi voimakkaasti Kotitalouksien pikalainojen määrä on noussut voimakkaasti kuluneen vuoden aikana. Kokonaisuudessaan kotitalouksien lainojen määrä on kasvanut maltillisemmin.
  • Ylivelkaantuminen johtuu huonosta taloudenhallinnastaYlivelkaantuminen johtuu huonosta taloudenhallinnasta Harvemmin talouttansa hallitseva henkilö joutuu velkakierteeseen, ei edes pikavippiä ottamalla. Asia onkin täysin eri, kun henkilöllä on vaikeuksia hallita talouttaan.
  • suomilimiitti1 1Suomilimiitti Suomilimiitti tarjoaa tililuoton, josta lainaa voi nostaa 100 - 2000 euroa. Luotto maksetaan takaisin seuraavan kuukauden lopussa tai osamaksuerissä. Suomilimiitin voivat saada kaikki […]
  • Pikavippiasiat lisääntyneet hurjasti käräjäoikeuksissaPikavippiasiat lisääntyneet hurjasti käräjäoikeuksissa Riidattoman velkomusasian taustalla on yhä useammin maksamaton pikavippi, kertoo Yle.
  • Pikavippi 24hPikavippi 24h Pikavippiä on nykyään mahdollista saada 24/7 - siis myös öiseen aikaan. Miten se on mahdollista, kun aikaisemmin pikavippejä maksettiin tiukasti vain kello 7 - 23?
  • Vippipalvelu vertaili – pikavippi pankin kulutusluottoa edullisempiVippipalvelu vertaili – pikavippi pankin kulutusluottoa edullisempi Pikavippipalvelu vertaili pikavippien ja pankkien kulutusluottojen kulut ja korot. Yllättäen pienehköjä luottoja ottaessa pikavippi tulee pankin kulutusluottoa selvästi edullisemaksi. […]
  • Taloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejäTaloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejä Suuret pankit ovat mainostaneet asiakkailleen jopa vuoden vapautusta asuntolainan lyhennyksestä ilman kuluja ja korkomarginaalin muutoksia. Pankkien mukaan tavoitteena on piristää […]
  • RahapalveluRahapalvelu Rahapalvelun tarjoama luottotuote on 100 – 4 000 euron suuruinen laina, joka maksetaan takaisin kerralla tai halutessa osissa 1 kuukauden – 3 vuoden aikana. Takaisin maksettavaa muodostuu […]
  • Ruotsissa pikavippiyrityksille noottiaRuotsissa pikavippiyrityksille noottia Ruotsissa osa pikavippiyrityksistä on joutunut viranomaisten tarkkailun alle. Ruotsin kuluttajaviranomainen Konsumentverket –virasto teki selvityksen pikavippialasta.
  • Karjalainen: Vippifirmat vääristävät vuosikorkojaKarjalainen: Vippifirmat vääristävät vuosikorkoja Pikavippifirmat vääristävät lainapalveluidensa vuosikorkoja. Laki vaatii todellisen vuosikoron ilmoittamisen selkeästi, mutta kaikki eivät noudata lakia.