Pikalainojen osuus suomalaisten lainoista hyvin pieni

Pikavippien osuus suomalaisten lainoista on äärimmäisen pieni, vain muutaman promillen luokkaa.

Suurimman potin lainakannasta vie asuntolainat, jotka kattavat suomalaisten kotitalouksien 110 miljardin euron lainakannasta jopa 84 miljardia. Toisena tulevat kulutusluotot ja opintolainat, joiden yhteenlaskettu osuus on 16 miljardia euroa. Pikavippejä tästä on vain 90 miljoonaa euroa, mikä on 5,6 promillea.

Tiedot ilmenevät torstaina julkaistusta Tilastokeskuksen luottokanta-tilastosta, joka kertoo luottojen tunnusluvut viime vuoden viimeiseltä neljännekseltä, eli ajanjaksolta 1.9. – 31.12.2011 ja samalla täydentävät koko viime vuoden luottokantatiedot.

Pikavippejä myönnettiin viime vuoden loka-joulukuussa yli 39 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana. Vuoden 2011 lopulla pikalainoja myönnettiin yhteensä jo 90 miljoonan euron edestä. Pikavippien antolainauskanta on noussut selvästi vuodentakaisesta tilanteesta.

Pikalainojen kulut ovat laskeneet selvästi viime vuoden aikana, vaikka suosio on noussut ja keskimääräisen pikavipin lainasumma kasvanut. Vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä pikavipin kulut olivat 23,0 prosenttia myönnetystä lainasummasta, kun vuotta aiemmin kulut olivat vielä 26,2 prosenttia. Keskimääräisen pikavipin summa nousi vuoden 2010 viimeisen neljänneksen 214 eurosta viime vuoden lopun 243 euroon.

Suomen Pienlainayhdistyksen mukaan keskimääräisellä lainasummalla, lainan kuluilla ja 33 päivään pyöristetyllä laina-ajalla todellinen vuosikorko pikavipille on keskimäärin 887 prosenttia. Pienlainayhdistyksen jäsenyritysten markkinaosuus viime vuoden antolainauksesta oli 76,1 prosenttia.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippiä saa yhä edullisemminPikavippiä saa yhä edullisemmin Pikavipin keskimääräisen lainasumman noustua tasaisesti viimeisen vuoden aikana on myös pikavippejä tarjoavien yritysten määrä noussut useilla kymmenillä.
  • Faktoja pikavipeistäFaktoja pikavipeistä Risicum selvitti faktoja pikavipeistä, eli pienlainoista, sillä monilla ihmisillä on harhaluuloja ja uskomuksia pienlainoista, sillä media vääristää kuvaa uutisoimalla yksittäistapauksia.
  • LuottopalveluLuottopalvelu Jos olet pitänyt Credit24:stä lainantarjoajana, tulet suorastaan rakastamaan uutta Luottopalvelua! Luottopalvelu on uusinta uutta kulutusluottomarkkinoilla ja Luottopalvelun tarjoama 100 – […]
  • Fellow FinanceFellow Finance Fellow Financelta saat nopeasti rahaa käyttöösi. Lainarahaa on mahdollista saada 500 – 15 000 euroa ja maksuaikaa oman valinnan mukaan 24 – 84 kuukautta.
  • Takuu-Säätiö: Velalliset saavat kymmeniä päällekkäisiä velkojaTakuu-Säätiö: Velalliset saavat kymmeniä päällekkäisiä velkoja Takuu-Säätiön mukaan etenkin pikavipit lisäävät velallisten velkojen lukumäärää. Yhdellä Takuu-Säätiön lainatakauksen hakijalla voi olla jopa 60 eri velkaa.
  • Luottokorttimyynti kasvoi, mutta luottotappiot vähenivätLuottokorttimyynti kasvoi, mutta luottotappiot vähenivät Suomalaiset tekivät viime vuonna luottokorttiostoksia keskimäärin 45 kertaa vuodessa.
  • Pienistä summista velkaantuneiden asema paraneePienistä summista velkaantuneiden asema paranee Jatkossa velalllisen asema paranee, jos esimerkiksi pieni pikavippivelka on edennyt perintään asti. Perintäkulut laskevat merkittävästi etenkin pienten velkojen kohdalla.
  • TrustBuddyTrustBuddy TrustBuddy on kansainvälinen vertaislainapalvelu, jonka avulla täysi-ikäiset suomalaiset voivat saada 100 - 600 euron lainoja. Lainasta ei peritä kuluja lainkaan, jos maksat sen takaisin […]
  • Pikalainoja otetaan taas innokkaastiPikalainoja otetaan taas innokkaasti Huhti-kesäkuussa haettiin 104 260 pikavippiä, joiden arvo oli yhteensä 54 miljoonaa euroa. Keskimääräinen vippi oli noin 520 euroa.
  • Peliongelmaiset väärinkäyttävät pikavippejäPeliongelmaiset väärinkäyttävät pikavippejä Peliongelmaiset väärinkäyttävät paljon pikavippejä. Vipit toimivat yhä useammin ongelmapelaamisen rahoitusmuotona ja kasvattavat peliongelmaisten velkataakkaa. Ongelmapelaajia auttavan […]