Pikalainayritykset toivovat itselleen tiukempaa valvontaa

Pikalainatoiminnan rajoituksesta puhutaan paljon julkisuudessa, mutta myös pikalainayritykset toivovat alalle tiukempaa valvontaa.

Suomen Pienlainayhdistys Ry on esittää pienlainatoiminnalle rajoituksia kampanjassaan nimeltä Kolmen kohdan ohjelma pienlaina-asiakkaan parhaaksi. Yhdistyksen kirjoittamassa ohjelmassa todetaan, että alan valvonta kaipaa tehostamista.

Pienlainayhdistyksen mielestä valvonnalle oikea taho olisi Finanssivalvonta, joka on Suomen Pankin yhteydessä toimiva instanssi. Finanssivalvonta eli Fiva valvoo muun muassa pankkien ja sijoituspalveluyritysten sekä pörssin toimintaa. Yhdistyksen mukaan Fivalla on paras asiantuntemus pienlaina-alan valvomiseen ja riittävät keinot joilla mahdollisiin epäkohtiin voidaan puuttua.

Tiukka viranomaisvalvonta suojaisi yhdistyksen mukaan ensisijaisesti kuluttajaa, mutta toisi myös alan yrityksille hyvän toimintaympäristön.

Pienlainayhdistys on jo aiemmin esittänyt rajoituksia alalle tuleville yrityksille. Yhdistys toivoo vaatimuksia esimerkiksi uusien yritysten riittävästä pääomasta ja osaamisesta. Uusien toimijoiden on helppo tulla pikavippi-bisnekseen, minkä seurauksena alalle on tullut epäluotettavia yrityksiä. Pikalainayhdistyksen mukaan nämä mustamaalaavat kohtuuttomasti alan mainetta.

Viranomaisvalvonnasta koituvia kustannuksia yhdistys paikkaisi vuosittaisilla toimilupamaksuilla, jotka perittäisiin alan yrityksiltä.

Pikalainayhdistys parantaisi valvontaa myös ottamalla käyttöön Euroopassa yleisen niin kutsutun positiivisen luottorekisterin, jonka avulla pikalainoja tarjoavat palvelut voisivat selvittää asiakkaidensa maksukyvyn nykytilannetta huomattavasti paremmin ja ehkäistä näin ylivelkaantumista.

Positiivisesta luottorekisteristä on mahdollisuus selvittää tiedot lainanhakijan kaikista auki olevista veloista, mikä auttaa kartoittamaan lainanhakijan tilannetta riittävän hyvin, jotta tosiasiallinen maksukyky saadaan selvitettyä. Nykykeinoin tiedot maksuvaikeuksista tulevat aivan liian myöhään ja maksuhäiriömerkinnän kirjautumista odottaessa asiakas ehtii velkaantua merkittävästi lisää. Nykyisin pikalainayrityksillä ei ole keinoja selvittää maksuvaikeuksiin ajautuvan asiakkaan todellista tilannetta.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippilain muutokset etenivät eduskunnassaPikavippilain muutokset etenivät eduskunnassa Eduskunta keskusteli viime viikolla uuden pikavippilain sisällöstä. Lakiehdotuksen sisältö hyväksyttiin harvinaisen yksimielisesti yli puoluerajojen.
  • Pikavippifi 1Pikavippi.fi Suosittu, aito ja alkuperäinen Pikavippi.fi, auttaa asiakkaitaan arjen raha-asioissa turhia kyselemättä. Se tarjoaa täysi-ikäisille asiakkailleen joustavat ja edulliset pikavipit […]
  • Ovatko pikavippien perintäkulut ylisuuret?Ovatko pikavippien perintäkulut ylisuuret? Mediassa on viime aikoina puhuttu pikalainojen perintäkuluista, joita on väitetty ylisuuriksi. Mutta onko asia aivan niin?
  • Suurin osa pikavippialan toimijoista haluaa alalle tiukempaa valvontaaSuurin osa pikavippialan toimijoista haluaa alalle tiukempaa valvontaa Suomen Pienlainayhdistys ajaa kolmen kohdan ohjelmaa pienlaina-asiakkaan parhaaksi, jonka tarkoituksena on saada alalle tiukemmat ja selkeämmät pelisäännöt.
  • Voita kilpailusta 100 euron ilmainen vippi joka kuukausiVoita kilpailusta 100 euron ilmainen vippi joka kuukausi Pikavippikone.fi järjestää kilpailun, jossa voi voittaa 100 euron ilmaisen vipin. Vippi on todellakin ilmainen, sillä sitä tarvitse maksaa takaisin.
  • ZmartaZmarta Zmarta on tuore lainoja asiakkailleen välittävä palvelu. Kun haet lainaa Zmartan kautta, saat useita hyviä tarjouksia usealta eri luotonmyöntäjältä.
  • FerratumFerratum Ferratum-lainapalvelusta saat joustavaa luottoa. Ferratum tarjoaa 2000 euron luottorajan, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin.
  • Uudella perintälailla on vaikutusta myös moneen pikalainayhtiöönUudella perintälailla on vaikutusta myös moneen pikalainayhtiöön Monen pikavippiyrityksen saatavia perii samaan konserniin kuuluva perintätoimisto. Uuden perintälain myötä käytäntö voi muuttua kannattamattomaksi.
  • Pienlainayhdistykseen uusi jäsenPienlainayhdistykseen uusi jäsen Ainalaina, eli Oy Netford Capital Ltd on hyväksytty Suomen Pienlainayhdistys Ry:n jäseneksi. Ainalaina on yhdistyksen kymmenes jäsen.
  • Vertaislainat saivat sijoittajat innostumaanVertaislainat saivat sijoittajat innostumaan Kun Suomessa asetettiin pikavipeille korkokatto muutama vuosi sitten, alkoivat vertaislainamarkkinat kasvaa. Vertaislainat ovat nousseet kilpailijoiksi paitsi pikavipeille, myös pankkien […]