Pienlainayhdistys: Pikavippikieltoa ajavissa lakialoitteissa virheellisiä väitteitä

Pikavippikieltoon ja pikalainatoiminnan rajoituksiin tähtäävistä lakialoitteista on löydetty virheellisiä ja perusteettomia väitteitä. Sampsa Kataja ja Lenita Toivakka keräävät eduskunnassa nimiä lakialoitteidensa tueksi. Suomen Pienlainayhdistys kertoo tiedotteessaan havainneensa esitysten perustuvan puutteelliseen selvitystyöhön ja paikkansa pitämättömiin perusteluihin.

Pienlaina-asiakkaiden maksukyky
Sampsa Katajan mukaan pikavippejä hakevat ainoastaan sellaiset asiakkaat, jotka eivät voi saada muuta lainaa. Katajan mukaan tämä todistaa, että pienlainoja käyttävät asiakkaat ovat käytännössä maksukyvyttömiä ja maksukykyiset asiakkaat hakevat muita lainoja pikavippien sijaan.

Todellisuudessa pienlainoja ei myönnetä maksukyvyttömille asiakkaille. Kuluttajasuojalain 14§ mukaan lainan antajan on selvitettävä asiakkaan maksukyky ennen kuin laina voidaan myöntää. Lisäksi vippien myöntäminen maksukyvyttömille asiakkaille ei olisi kannattavaa tai järkevää liiketoimintaa.

Käräjäoikeuden velkomistuomioiden määrän kasvu
Kataja perustelee pikavippikieltoa myös käräjäoikeuksien ruuhkaannuttua velkomustuomioiden lisääntymisen takia. Katajan mukaan riita-asioiden lisääntyminen liittyy pikavippeihin.

Pienlainayhdistyksen mukaan väite ei perustu mihinkään tilastoon eikä sellaista tilastoa edes ole saatavissa oikeushallinnosta. Lisäksi suuriin velkaongelmiin joutuneilla, eli velkajärjestelypäätöksen saaneilla on pääosin kaikkia muita velkatyyppejä ja pikalainoja ainoastaan näiden lisänä.

Pikalainatoiminnan siirtäminen kiinteisiin toimipaikkoihin
Lakialoitteessa ehdotetaan pikalainatoiminnan rajaamista niin, että pikavippejä voisi myöntää ainoastaan kiinteistä toimipaikoista.

Pienlainayhdistyksen mukaan tämä ei aja kuluttajan etuja, sillä se nostaisi merkittävästi kuluttajaluottojen kustannuksia. Yhdistyksen selvityksen mukaan kiinteistä toimipaikoista, eli käytännössä pankeista pienin saatava laina on tällä hetkellä 400 euroa, ja sen kokonaiskustannus on selvästi markkinoilla olevien pikavippien kustannuksia korkeampi.

Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Kuusisto toteaa, että lainsäädäntöä tulisi kehittää harkitusti riittäviin selvityksiin pohjautuen.

Lähde: Suomen Pienlainayhdistys Ry:n tiedote

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Vivukslta saat ensimmäisen pikavipin täysin ilmaisenaVivukslta saat ensimmäisen pikavipin täysin ilmaisena Pikalainapalvelu Vivuksella on menossa kampanja, jossa uudet asiakkaat saavat ensimmäisen pikavipin ilman korkoja ja kuluja.
  • Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja!Vippi.fi tarjoaa nyt lainaa täysin ilman kuluja! Vippi.fi tarjoaa nyt pikalainaa 7 päiväksi täysin ilmaisena ja ilman lisäkuluja. Voit hakea lainaa 50-500 euroa eikä sinun tarvitse maksaa takaisin, kuin sen mitä lainasit. Tee näin, hae […]
  • Pikavippien korkokatossa epäselvyyksiäPikavippien korkokatossa epäselvyyksiä Korkokatto tekisi pikavippien tarjoamisesta niin kannattamatonta liiketoimintaa, että käytännössä pienten pikavippien tarjoaminen loppuu todennäköisesti kokonaan, mikäli korkokatto tulee […]
  • Törkeä petos: isä ja poika ottivat pikavippejä eläkeläisen nimissäTörkeä petos: isä ja poika ottivat pikavippejä eläkeläisen nimissä Salolainen isä ja poika huijasivat identiteettivarkauden avulla yli 60 000 euroa. Uhrin nimissä otettiin muun muassa pikavippejä.
  • Perusvippi.fi pikavippiä heti tilille jopa 10000 euroaPerusvippi.fi pikavippiä heti tilille jopa 10000 euroa Vippit tarkkaa aikataulua ei kerrota, kaikki hoitu 20e pikavippi ja amattitaidolla, mitä pikavippinä on. Vanhalla viisaus pikavippi, ryhdy pikalainaan ongelmaa. Lisätietoja saat […]
  • nordcredit 1Nordcredit Joustolutolta saat rahaa lainaksi 100 - 3000 euroa. Helpota arkea lainamalla rahaa huippuedullislla kuluilla, takaisnmaksuaika on valittavissa varasti tarpeeksi joustavaksi ja omaan […]
  • KSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsiKSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsi Moni tarttuu pikavippiin, kun talousongelmat ovat jo vakavia. Taustalla voi olla esimerkiksi peliriippuvuutta.
  • Pikalainoja otetaan taas innokkaastiPikalainoja otetaan taas innokkaasti Huhti-kesäkuussa haettiin 104 260 pikavippiä, joiden arvo oli yhteensä 54 miljoonaa euroa. Keskimääräinen vippi oli noin 520 euroa.
  • VivusVivus Vivus.fi tarjoaa 10 - 2010 euron pikalainoja ja luottoja. Vivuksen erikoistarjous on ilmainen ensilaina, josta ei siis tarvitse maksaa toimituskuluja, korkoa tai mitään muitakaan kustannuksia.
  • lainasto 2Lainasto Lainasto.fi tarjoaa asiakkailleen edullista pikalainaa. Lainaston tarjoamat vipit ovat joko normaali pikavippi eli kertalaina, kulutusluotto tai jatkuvasti asiakkaan käytössä oleva limiittiluotto.