Pikavippiyritykseltä vastine Kuluttajaviraston syytteisiin

Kuluttajavirasto kertoi viime viikolla julkaistussa tiedotteessaan vaativansa markkinaoikeutta määräämään OPR-Vakuus Oy:n maksamaan 50 000 euron uhkasakon. Syynä ilmoitettiin OPR-Vakuuden jatkaneen lainvastaista markkinointia Pikavippi.fi -pikalainansa markkinoinnissa.

OPR-Vakuus Oy:n vastineenmukaan aiemmassa markkinoinnissa esiintyneet lainvastaiset tiedot johtuivat mainossuunnittelijan inhimillisestä virheestä, sillä lain vaatimat tiedot olivat muuttuneet vain muutama kuukausi ennen mainosten julkaisua. OPR-Vakuus Oy otti virheelliset mainokset pois välittömästi Kuluttajaviraston yhteydenoton jälkeen.

Uusissa mainoksissa oli ilmoitettu kaikki vaaditut tiedot, mutta tällä kertaa Kuluttajaviraston mukaan liian pienellä fontilla. Pyynnöistä huolimatta Kuluttajavirasto ei OPR-Vakuuden mukaan suostunut kertomaan vaadittua fonttikokoa. Kuluttajaviraston yhteistyöhaluttomuudesta huolimatta OPR-Vakuus keskeytti myös toisen mainoskampanjan ja julkaisi uuden kampanjan, jonka mainoksissa lain vaatimien tietojen pinta-ala mainoksesta oli jopa 31%. Teksti oli luettavissa jopa 15 metrin päästä, kun normaali katseluetäisyys kadunvarsimainoksille on vain viisi metriä.

Kuluttajaviraston tulkinnan mukaan mainokset olivat edelleen laittomia, tällä kertaa syynä, että laki vaatii tietoja esitettäväksi niin paljon, ettei niitä ehdi lukemaan. OPR-Vakuus Oy:n toimitusjohtaja Richard Rosenius toteaa tiedotteessa OPR-Vakuuden olleen koko ajan neuvottelu- ja yhteistyöhalukkaita, mutta Kuluttajavirastolta ei ole pyynnöistä huolimatta saanut neuvoja, apua tai etukäteistulkintaa.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • Pikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvinPikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvin Pikavippiyritysten johtajien tuloista saa leivän pöytään ja vähän enemmänkin. Suurimpien pikalainayhtiöiden johtajat tienasivat viime vuonna mukavasti.
  • Euroloan lopetti pikavipit, tilalle luottotiliEuroloan lopetti pikavipit, tilalle luottotili Euroloan on korvannut pikavipit uudella luottotili-palvelulla.
  • Pieniä lainoja tarvitaan edelleenPieniä lainoja tarvitaan edelleen Pikavipeille tulee loppu, kun uusi pikaluottolaki tulee voimaan. Tähän mennessä pikavippien suosio on jatkuvasti kasvanut.
  • suomilimiitti1 1Suomilimiitti Suomilimiitti tarjoaa tililuoton, josta lainaa voi nostaa 100 - 2000 euroa. Luotto maksetaan takaisin seuraavan kuukauden lopussa tai osamaksuerissä. Suomilimiitin voivat saada kaikki […]
  • EtuaEtua Etua on lainoja kilpailuttava palvelu, jonka kautta löydät aina maamme edullisimmat kulutusluotot. Palvelua käyttääksesi sinun tulee olla 20 vuotta täyttänyt.
  • Karjalainen: Pikavippiyritykset perivät lainvastaisia muistutusmaksujaKarjalainen: Pikavippiyritykset perivät lainvastaisia muistutusmaksuja Pohjois-Karjalassa osa kihlakunnanulosottomiehistä pitää pienten velkojen perintäkuluja kohtuuttomina. Vaikka kulut pysyisivät lain vaatimissa rajoissa, niin silti pienen velan […]
  • creditstar 2Creditstar Creditstarilla on tarjottavana jopa 2000 euron tililuotto. Hae luottoa jo tänään ja nosta tilille silloin kun tarvitset!
  • Euroloan siirtyy pikavipeistä kulutusluottoihinEuroloan siirtyy pikavipeistä kulutusluottoihin Euroloan aikoo lopettaa lyhytaikaisten pikavippien tarjoamisen ja siirtyä kokonaan suurempiin ja pitkäaikaisempiin kulutusluottoihin. Kyseessä on varautuminen uuden pikavippilain vaikutuksiin.
  • Pikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiotaPikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiota Pikavippejä tarjoava yritys Ege mainostaa nyt, että suosittelemalla kaverille pikavippiä, voit saada oman pikavipin ilman kuluja.Taloussanomissa ollaan kuitenkin hieman huolissaan Egen […]