Myös tililuotto voi aiheuttaa ylivelkaantumista

Luotoista velkaantuminen näkyy neuvontapuhelimessa uudella tavalla, kertoo Seinäjoen Sanomat. Pikavipeille asetettu korkokatto on hillinnyt pikkuvipeistä velkaantumista, mutta niillä joilla on liikaa velkaa, onkin sitä huomattavan paljon. Velat ovat nyt yhä suurempia.

Pienistä kulutusluotoista velkaantuneiden velkojen koko on kasvanut jopa lähes puolella vuoden 2012 jälkeen. Silloin velkaa oli keskimäärin 8400 euroa, vuonna 2014 puolestaan 12 200 euroa.

Limiittiluotossa on se etu, että asiakas voi saada pienissä erissä 2000 euroa luottoa yhdestä vippipaikasta. Jos ongelmia tulee, velkojana ei enää ole kymmeniä vippifirmoja. Se helpottaa velkojen selvittämistä ja perintäkustannukset ovat pienempiä.

Pieniä ja nopeita luottoja ottavat usein ihmiset, jotka ovat taloudellisesti heikoimmassa tilanteessa. Myös elämäntilanne voi olla vaikea. Ylivelkaantumisen taustalla voi olla sairastelua, elämäntilanteen muutoksia ja liian pieniä tuloja.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • KSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsiKSML: Pikavippi on ylivelkaantuneelle viimeinen oljenkorsi Moni tarttuu pikavippiin, kun talousongelmat ovat jo vakavia. Taustalla voi olla esimerkiksi peliriippuvuutta.
  • Vippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppuVippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppu Vuodesta 2013 lähtien alle 2000 euron pikavippien korkoja on säädelty korkokatolla. Korkokaton seurauksena oletettiin lainoja tarjoavien pikavippiyritysten kannattavuuden laskua. Nyt kun […]
  • Takuu-Säätiö: Velalliset saavat kymmeniä päällekkäisiä velkojaTakuu-Säätiö: Velalliset saavat kymmeniä päällekkäisiä velkoja Takuu-Säätiön mukaan etenkin pikavipit lisäävät velallisten velkojen lukumäärää. Yhdellä Takuu-Säätiön lainatakauksen hakijalla voi olla jopa 60 eri velkaa.
  • creditstar 1Creditstar Creditstarilla on tarjottavana jopa 2000 euron tililuotto. Hae luottoa jo tänään ja nosta tilille silloin kun tarvitset!
  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • EuroloanEuroloan Euroloan on erittäin luotettava lainapalvelu. Voit hakea 50 - 5000 euron luottolimiittiä ja nostaa limiitin puitteissa tilillesi haluamiasi rahasummia. Voit saada luottoa, jos olet […]
  • Pankkilainaa netistä?Pankkilainaa netistä? Moni hakee jo netin kautta pienempiä lainoja, kuten pikalainoja ja kulutusluottoja, mutta tulevaisuudessa netistä haetaan ehkä isot pankkilainatkin.
  • Veronpalautuksen voi jälleen hakea ennakkoon lainanaVeronpalautuksen voi jälleen hakea ennakkoon lainana Veronpalautuksen saa jälleen ennakkoon, kun palvelu VeronpalautusNYT on avannut jälleen sivunsa. Veronpalautuksen voi hakea ennakkoon, mikäli veronpalautusta on tulossa vähintään 300 euroa.
  • Risicum avasi ovensa uudelleenRisicum avasi ovensa uudelleen Entinen pikavippisivusto Risicum on jälleen toiminnassa. Viime joulukuusta alkaen yhtiö on jälleen tarjonnut kulutusluottoja, ja nyt valikoimassa on myös joustoluotto.DFC Nordicin […]
  • Pikavippitarjoukset paranevatPikavippitarjoukset paranevat Useat pikavippipalvelut ovat jo pitkään tarjonneet asiakkailleen ilmaisia ensilainoja. Uuden asiakkaan ei tarvitse maksaa lainastaan minkäänlaisia kuluja tai korkoja.