Mistä lainaa jos pikavipit kielletään?

Mitä jää jäljelle, jos pikavipit kielletään? Suunniteltujen rajoitusten piiriin kuuluvat ainoastaan alle 1000 euron pikavipit, joten suuremmat kulutusluotot jäävät edelleen tarjolle.

Oikeusministeriö suunnittelee pikavipeille tiukkoja rajoituksia, jotka tekisivät pikavippitoiminnasta kannattamatonta ja lopettaisivat näin pikavipit Suomesta. Rajoitukset koskevat kuitenkin ainoastaan alle 1000 euron suuruisia pikavippejä, joten esimerkiksi 1000 euron kulutusluotto voisi olla edelleen saatavilla pikavippimarkkinoilta.

Vaikka pikavippi kuuluu edelleen useimpien pikalainapalveluiden lainatuotevalikoimaan, yhä useammat vippipalvelut tarjoavat myös kulutusluottoja. Kulutusluotto on pikavippiä suurempi ja yleensä pitkäaikaisempi laina. Toisin kuin pikavippejä, kulutusluottoja tarjoavat myös pankit. Usein kulutusluoton rajana pidetään 1000 euroa, mutta määrittely on vaihtelee. Joidenkin mukaan jo 500 euron pikavippi voi kuulua kulutusluottoihin. Useimmat pikavippipalvelut tarjoavat pikavippejä 1000 euroon asti.

Suurimmat kulutusluotot voivat olla kymmenien tuhansien eurojen suuruisia. Esimerkiksi Freedom Rahoitus Oy tarjoaa luottoja 500 euron pikavipistä 20 000 euron kulutusluottoihin, ilman vakuuksia. Useimmat lainapalvelut kuitenkin rajaavat kulutusluottojen summat joihinkin tuhansiin euroihin. Esimerkiksi Joustolaina-palvelulla on tarjolla 4000 euron kulutusluotto ja Nopsalaina-pikavippiyritykseltä voi saada suurimmillaan 6000 euron kulutusluoton.

Kulutusluotto voi olla yllättävänkin edullinen ratkaisu. Esimerkiksi Euroloan-palvelusta otettu 2000 euron kulutusluotto yhden vuoden maksuajalla tulee kustantamaan korkoja ja kuluja alle 1000 euroa. Suomivipin 1000 euron kulutusluotto kolmen kuukauden maksuajalla taas maksaa korkoja ja kuluja alle 300 euroa.

Vaikka alle 1000 euron pikavippi katoaisin markkinoilta, vaihtoehtoja on edelleen runsaasti. Pientä lainaa tarvitsevat joutuisivat kuitenkin ottamaan tarvettaan suuremman kulutusluoton. Tämä voi johtaa ylivelkaantumiseen, kun velkaa on pakko ottaa enemmän kuin tarvitsee. Toinen riski on, että pienten summien lainaaminen siirtyy pimeille markkinoille, joita ei voi valvoa lainkaan.

Oikeusministeriön työryhmän suunnittelemat rajoitukset ovat lausuntokierroksella. Eduskunta äänestää lakimuutoksista mahdollisesti jo syksyllä.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Kuluttajat haluavat yhä suurempia pikavippejäKuluttajat haluavat yhä suurempia pikavippejä Pikavippien suosion kasvaessa myös pikavippien lainasummat kasvavat. Lainanhakijat tarvitsevat yhä suurempia lainoja muutamien kymppien pikavippien sijaan.
  • Freedom RahoitusFreedom Rahoitus Freedom Rahoitus on täysin maksuton palvelu, joka on koonnut todella monien lainantarjoajien lainat yhdeksi, selkeäksi kokonaisuudeksi. Näin löydät itsellesi aina edullisimmat ja […]
  • lhv 1LHV AS LHV Pank on vuonna 1999 Virossa perustettu pankki. Se tarjoaa asiakkailleen kattavat pankkipalvelut, varainhoitopalvelut, arvopaperinvälityspalvelut, sekä sijoituspalvelut. LHV Pankki […]
  • RahoituslaitosRahoituslaitos Rahoituslaitos hakee sinulle parhaan lainatarjouksen haluamallesi lainasummalle. Voit hakea Rahoituslaitoksen avulla lainaa 100 eurosta jopa 15 000 euron luottoihin saakka.
  • Pieniä lainoja tarvitaan edelleenPieniä lainoja tarvitaan edelleen Pikavipeille tulee loppu, kun uusi pikaluottolaki tulee voimaan. Tähän mennessä pikavippien suosio on jatkuvasti kasvanut.
  • Viestilaina toimii myös RuotsissaViestilaina toimii myös Ruotsissa Suomen Viestilaina Oy on laajentanut toimintaansa myös Ruotsiin. Naapurimaassa pikavippiä tarjoaa viestilainan tytäryhtiö Meddelandelån Sverige AB.
  • lainaamo 2Lainaamo Lainaamo on kulutusluottoja tarjoava rahoitusyhtiö, jonka lainaa voivat saada yli 26-vuotiaat, luottokelpoiset suomalaiset. Pienin haettava lainasumma on 500 euroa. Voit hakea myös […]
  • Risicum avasi ovensa uudelleenRisicum avasi ovensa uudelleen Entinen pikavippisivusto Risicum on jälleen toiminnassa. Viime joulukuusta alkaen yhtiö on jälleen tarjonnut kulutusluottoja, ja nyt valikoimassa on myös joustoluotto.DFC Nordicin […]
  • Pikavippitarjoukset paranevatPikavippitarjoukset paranevat Useat pikavippipalvelut ovat jo pitkään tarjonneet asiakkailleen ilmaisia ensilainoja. Uuden asiakkaan ei tarvitse maksaa lainastaan minkäänlaisia kuluja tai korkoja.
  • Aasa.fiAasa.fi Aasan lainatarjonnasta löydät 2000-5000 euron suuruiset kulutusluotot, joita voit kaikkia hakea ilman vakuuksia tai takaajia, 6-24 kuukauden maksuajalla.