Miksi pikavippihakemuksia hylätään?

Pikavippejä myönnetään Suomen lain ja pikavippipalvelun omien lainaehtojen puitteissa. Laki rajoittaa pikalainojen tarjoamista esimerkiksi luottotietonsa menettäneille tai alaikäisille lainanhakijoille.

Useat syyt voivat estää pikavipin myöntämisen. Lain mukaan lainan saa myöntää 18-vuotiaalle vakituisesti Suomessa asuvalle henkilölle, joka on luotto- ja oikeustoimikelpoinen. Esimerkiksi luottotiedottomalle vippiä on käytännössä mahdotonta myöntää ilman vakuuksia. Lain lisäksi vippipalvelut rajaavat lainojen myöntämistä omien lainaehtojensa mukaisesti, jotka voivat vaihdella palvelusta toiseen.

Yksi vipin saamista rajoittavista seikoista on ikä, sillä alaikäiselle pikavippiä ei voi lain mukaan myöntää ollenkaan. Lisäksi pikavippipalveluilla on käytössä omia ikärajojaan. Osa palveluista ei myönnä pikaluottoa lainkaan esimerkiksi alle 20-vuotiaille ja osa porrastaa ikärajat lainasummien mukaan, jolloin suurempia lainasummia saavat vain vanhemmat hakijat. Osalla lainapalveluista on myös yläikäraja, jolloin vippejä ei myönnetä vanhuksille.

Monet pikavippipalvelut myöntävät suurempia lainasummia ainoastaan vanhoille asiakkaille, jotka ovat ottaneet palvelusta jo vähintään yhden lainan ja maksaneet sen takaisin ajallaan. Vippiä hakiessa on tärkeä varmistaa, että hakija on ikänsä ja asiakassuhteensa puolesta oikeutettu saamaan haluamansa suuruisen lainan.

Yleinen lainahakemuksen hylkäämisen syy on avoinna olevat, eli vanhat maksamattomat lainat. Useat pikavippipalvelut myöntävät vain yhden lainan kerrallaan, eikä uutta lainaa anneta ennen kuin edellinen on maksettu. Mikäli yksikin lasku on päätynyt perintään, on mahdollista, ettei henkilölle myönnetä palvelusta tai samassa konsernissa olevista vippipalveluista enää lainkaan lainoja.

Asiakas voi myös omilla toimillaan aiheuttaa pikavippihakemuksen hylkäämisen. Esimerkiksi virheelliset osoite- tai henkilötiedot tai muut virheelliset tiedot hakemuksessa voivat johtaa hylkäämiseen. Kaikki lainapalvelut eivät myöskään myönnä lainaa asiakkaille, joilla on käytössään pre-paid-liittymä tai salainen puhelinliittymä. Mikäli puhelinliittymän omistajatiedot eivät täsmää vipin lainahakemuksen kanssa, voidaan lainahakemus hylätä.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi pikavippipalvelut tekevät omia riskiarvioitaan, jonka tulos voi estää lainan myöntämisen.

Lainaa hakiessa on hyvä varmistaa lainahakemukseen liittyvät kustannukset. Useilla palveluilla lainan hakeminen on ilmaista, mutta osa perii hakemuksesta maksua esimerkiksi tekstiviestimaksujen muodossa. Lainan hakemiseen liittyvät maksut laskutetaan joka tapauksessa, vaikka lainapäätös olisikin kielteinen. Turvallisinta on hakea laina palvelusta, joka lupaa ilmaisen hakemuksen.

Vippiä hakiessa ehdot on luettava huolellisesti. Lainanhakijan oma huolimattomuus johtaa usein lainahakemuksen hylkäämiseen, kun asiakkaat eivät huomioi palvelun ikä- tai asiakkuusvaatimuksia.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • Pienistä summista velkaantuneiden asema paraneePienistä summista velkaantuneiden asema paranee Jatkossa velalllisen asema paranee, jos esimerkiksi pieni pikavippivelka on edennyt perintään asti. Perintäkulut laskevat merkittävästi etenkin pienten velkojen kohdalla.
  • Suomen Pienlainayhdistyksen toiminta loppuuSuomen Pienlainayhdistyksen toiminta loppuu Pikavippiyritysten etujärjestö Suomen Pienlainayhdistys ilmoittaa lopettavansa toimintansa kesäkuussa. Yhdistys kertoi asiasta viime viikolla tiedotteessaan.
  • Nämä syyt voivat johtaa pikavippihakemuksen hylkäämiseenNämä syyt voivat johtaa pikavippihakemuksen hylkäämiseen Pikavippiä ei myönnetä kaikille, joten lainan ehdot tulee lukea tarkkaan ennen lainahakemuksen jättämistä. Lainahakemuksen hylkäämiseen on erilaisia syitä.
  • Pikavippejä ottaa tavalliset työssä käyvät ihmisetPikavippejä ottaa tavalliset työssä käyvät ihmiset Harvemmin mediassa kerrotaan miten vippi auttaa normaalia ihmistä, joten haluammekin nyt tuoda esiin kertomuksia tavallisista pikavippien ottajista, jotka siis suurimmaksi osaksi ovat […]
  • Keskimääräinen pikavippi jo yli 400 euroa – Pikavippivelat tuplaantuneetKeskimääräinen pikavippi jo yli 400 euroa – Pikavippivelat tuplaantuneet Vuoden 2013 lakimuutos, jonka myötä alle 2000 euron pikavippien todellinen vuosikorko saa olla vain 50% on tuonut eteen uudenlaisia ongelmia. Sanomalehti Kalevan mukaan nimittäin […]
  • Pikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiotaPikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiota Pikavippejä tarjoava yritys Ege mainostaa nyt, että suosittelemalla kaverille pikavippiä, voit saada oman pikavipin ilman kuluja.Taloussanomissa ollaan kuitenkin hieman huolissaan Egen […]
  • ok money 1OK Money OK Money antaa rahaa lainaksi jopa 2100 euroa. Palvelun tarjoama laina on OK Limiitti, joka korvaa perinteiset pikavipit ja pikalainat. Limiitistä on mahdollista nostaa rahaa käyttöön oman […]
  • RahoituslaitosRahoituslaitos Rahoituslaitos hakee sinulle parhaan lainatarjouksen haluamallesi lainasummalle. Voit hakea Rahoituslaitoksen avulla lainaa 100 eurosta jopa 15 000 euron luottoihin saakka.
  • lainafi 2Laina.fi Suosittu Laina.fi tarjoaa kätevän ja kohtuuhintaisen Käyttölainan. Voit nostaa Käyttölainaa kuukaudessa maksimissaan 5000 euroa, mutta voit nostaa myös pienempiä summia silloin kun […]