Laina.fi: Pikavippilain muutos oli onnistunutta sääntelyä

Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu paljon liiallisesta byrokratiasta, joka voi johtaa omituisiin ja kohtuuttomalta tuntuviin lopputuloksiin. Esimerkiksi alkoholimainonnan kiellosta ja monista pienten yritysten toimintaa vaikeuttavista määräyksistä on puhuttu paljon.

Mutta voi sääntely joskus onnistuakin. Pienlainayhtiö Laina.fi arvioi alkuvuodesta blogikirjoituksessaan, että yhtiön omaa alaa, pikavippejä, koskeva lakimuutos lukeutuu kaikesta huolimatta onnistuneeseen sääntelyyn.

Pikavippejä koskevan lainsäädännön muutokset tulivat voimaan kesäkuussa 2013. Lakiuudistus on leikannut alaa kovalla kädellä, mutta Laina.fi kirjoittaa, että se muutti vippialan toimintaa läpinäkyvämpään ja reilumpaan suuntaan, kun alalla aikaisemmin oli nähty myös melko villiä menoa. Esimerkiksi pikavippeihin usein liittyneet sivukulut ja piilokulut muuttuivat uudistuksen myötä mahdottomiksi.

Lakimuutokseen kuuluvan korkokaton myötä entisen kaltaisten pikavippien tarjoaminen muuttui vippiyhtiöille kannattamattomaksi, mutta tässä Laina.fi näkee myös positiivisia puolia. Pikavippien tilalle tulivat nimittäin tililuotot, jotka ovat melkein yhtä nopeita ottaa kuin pikavipit, mutta asiakkaalle edullisempia.

Vaikka sääntely on vippialalla kirjoituksen mukaan onnistunut, pitää Laina.fi monia muita yritystoimintaa sääteleviä lakeja liikana holhoamisena. Yrittäjyyden esteitä tulisi Laina.fi:n mukaan poistaa ja turhaa byrokratiaa karsia, jotta Suomi saataisiin taas kasvuun.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pikavippi 24hPikavippi 24h Pikavippiä on nykyään mahdollista saada 24/7 - siis myös öiseen aikaan. Miten se on mahdollista, kun aikaisemmin pikavippejä maksettiin tiukasti vain kello 7 - 23?
  • Risicum avasi ovensa uudelleenRisicum avasi ovensa uudelleen Entinen pikavippisivusto Risicum on jälleen toiminnassa. Viime joulukuusta alkaen yhtiö on jälleen tarjonnut kulutusluottoja, ja nyt valikoimassa on myös joustoluotto.DFC Nordicin […]
  • Vippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppuVippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppu Vuodesta 2013 lähtien alle 2000 euron pikavippien korkoja on säädelty korkokatolla. Korkokaton seurauksena oletettiin lainoja tarjoavien pikavippiyritysten kannattavuuden laskua. Nyt kun […]
  • Velkajärjestelyhakemusten määrä kasvussaVelkajärjestelyhakemusten määrä kasvussa Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemukset ovat olleet kasvussa tämän vuoden aikana, ilmenee Tilastokeskuksen uusimmasta vuosineljännestiedotteesta.
  • Pikalainoja otetaan taas innokkaastiPikalainoja otetaan taas innokkaasti Huhti-kesäkuussa haettiin 104 260 pikavippiä, joiden arvo oli yhteensä 54 miljoonaa euroa. Keskimääräinen vippi oli noin 520 euroa.
  • LuottorahaLuottoraha Luottoraha tarjoaa 100 - 2000 euron luottoja. Voit nostaa lisälainaa käyttöösi tarpeen mukaan, kunhan luottorajasi ei ylity. Ikäraja 20 vuotta.
  • BondoraBondora Bondora on virolainen vertaislainayhtiö, joka aloitti toimintansa Suomessa kesällä 2013. Sen kautta voi hakea 500 - 10 000 euron lainaa.
  • Keskimääräinen pikavippi jo yli 400 euroa – Pikavippivelat tuplaantuneetKeskimääräinen pikavippi jo yli 400 euroa – Pikavippivelat tuplaantuneet Vuoden 2013 lakimuutos, jonka myötä alle 2000 euron pikavippien todellinen vuosikorko saa olla vain 50% on tuonut eteen uudenlaisia ongelmia. Sanomalehti Kalevan mukaan nimittäin […]
  • Lukuisia pikavippipetoksia kahden päivän aikanaLukuisia pikavippipetoksia kahden päivän aikana Nuori tamperelainen mies teki vuonna 2013 useita pikavippipetoksia varastettujen henkilötietojen avulla. Mies varasti lompakon, josta löytyi ajokortti. Hän avasi väärillä henkilötiedoilla […]
  • Yhteisvastuukeräyksellä apua taloudenhallintaanYhteisvastuukeräyksellä apua taloudenhallintaan Yhteisvastuukeräykselle on lahjoitettu tämän vuoden aikana hurjat reilu 4, 1 miljoonaa euroa. Yhteisvastuukeräyksen tarkoituksena on ehkäistä kotimaassa ylivelkaantumista sekä sillä […]