Keskimääräinen pikavippi jo yli 400 euroa – Pikavippivelat tuplaantuneet

Vuoden 2013 lakimuutos, jonka myötä alle 2000 euron pikavippien todellinen vuosikorko saa olla vain 50% on tuonut eteen uudenlaisia ongelmia. Sanomalehti Kalevan mukaan nimittäin keskimääräisen pikavipin suuruus on kasvanut reilusta 200 eurosta yli 400 euroon.

Tämä johtuu siitä, että eritoten pienien vippien myöntäminen tuli lainayrityksille kannattamattomaksi, jolloin yritykset ryhtyivät tarjoamaan asiakkailleen 2000 euron tai tätä suurempia luottotilejä, jotka ovat korkokattosääntelyn ulkopuolella. Siksipä monet kyseisiä lainatuotteita käyttävistä nostavat luottotililtään enemmän rahaa kuin todellisuudessa olisi tarvetta.

Takuu-Säätiön mukaan vielä pari vuotta sitten vippivelkojen vuoksi yhteyttä ottaneiden keskimääräinen velka on kasvanut 8000 eurosta 12000 euroon. Myös luottotietorekisteriä ylläpitävän Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan ylivelkaantumisen trendi on nouseva.

Siksi myös järjestelylainat ovat nostaneet suosiotaan. Järjestelylaina on suurempi luotto, jolla maksetaan kerralla kaikki muut vippivelat poissa ja lyhennetään yhtä luottoa, jolloin laina- ja korkokuluissa voi syntyä jopa huomattavia säästöjä.

Järjestelyluottoja tarjoaa muun muassa Etua, Freedom Rahoitus, Rahoituslaitos ja tuore tulokas Lainapaikka. Näistä palveluista on mahdollisuus saada järjestelylainaa jopa 35000 euroa ilman reaalivakuutta.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Vippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppuVippivelat kasvavat, vaikka pikavippikierteelle piti tulla loppu Vuodesta 2013 lähtien alle 2000 euron pikavippien korkoja on säädelty korkokatolla. Korkokaton seurauksena oletettiin lainoja tarjoavien pikavippiyritysten kannattavuuden laskua. Nyt kun […]
  • Onko sosiaalisesta luotosta apua, jos pikavippitoiminta kielletään? Onko sosiaalisesta luotosta apua, jos pikavippitoiminta kielletään? Sosiaalinen luoto on tarkoitettu vähävaraisille kuntalaisille, joilla ei ole mahdollisuuksia saada kohtuuhintaista lainaa muualta, esimerkiksi luottohäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalista […]
  • LuottorahaLuottoraha Luottoraha tarjoaa 100 - 2000 euron luottoja. Voit nostaa lisälainaa käyttöösi tarpeen mukaan, kunhan luottorajasi ei ylity. Ikäraja 20 vuotta.
  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • Bank NorwegianBank Norwegian Bank Norwegian tarjoaa 1000 - 50 000 euron lainoja vähintään 23 vuotta täyttäneille henkilöille. Hae kätevästi suoraan netistä, saat luottopäätöksen todella nopeasti.
  • Oikeusministeriö toivoo kansalaisilta kommentteja pikaluotoistaOikeusministeriö toivoo kansalaisilta kommentteja pikaluotoista Oikeusministeriön työryhmä selvittää mahdollisia tiukennuksia pikavippilainsäädäntöön. Nyt oikeusministeriö pyytää kansalaisilta mielipiteitä pikaluotoista.
  • EkstraluottoEkstraluotto Ekstraluotto tarjoaa käyttöösi 2100 euron arvoisen luottotilin. Rahaa on mahdollista nostaa aina 10 eurosta ylöspäin oman tarpeen mukaan. Luottoa lyhennetään vain 10% avoimena olevasta […]
  • Vivukslta saat ensimmäisen pikavipin täysin ilmaisenaVivukslta saat ensimmäisen pikavipin täysin ilmaisena Pikalainapalvelu Vivuksella on menossa kampanja, jossa uudet asiakkaat saavat ensimmäisen pikavipin ilman korkoja ja kuluja.
  • Pikavippiä saa edelleen – katso listaPikavippiä saa edelleen – katso lista Vippi.ws listasi 25 lainapalvelua, joista voit edelleen hakea pikavippiä.
  • Risicum avasi ovensa uudelleenRisicum avasi ovensa uudelleen Entinen pikavippisivusto Risicum on jälleen toiminnassa. Viime joulukuusta alkaen yhtiö on jälleen tarjonnut kulutusluottoja, ja nyt valikoimassa on myös joustoluotto.DFC Nordicin […]