Kajaani suunnittelee pikavippimainonnan rajoituksia

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja –valtuustolle, että pikavippien mainonta kaupungin mainospaikoilla kielletään.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Kainuun Sanomat.

Mainoskieltoa ajava valtuustoaloite tehtiin syyskuussa. Sen jätti kaupunginvaltuutettu Raili Myllylä (vas) ja vasemmistoliiton Kajaanin valtuustoryhmä on allekirjoittanut aloitteen.

Aloitteentekijät kaipaavat mainoskieltoa pikavippien aiheuttamien velkaongelmien vuoksi. Aloitteessa perustellaan, että pikavippejä saa melko helposti, mutta niiden kulut saattavat nousta korkeiksi.

– Työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka työskentelevät ylivelkaantuneiden ja maksuvaikeuksissa olevien ihmisten kanssa, tuntevat hyvin pikavippien aiheuttamat ongelmat yksilölle ja yhteiskunnalle, aloitteessa kerrotaan.

Lisäksi todetaan, että kymmenet pikavippifirmat mainostavat vippejä aktiivisesti, jopa aggressiivisesti, ja mainoksia löytyy myös kaupungin hallitsemista mainostolpista.

Kajaanin ympäristötekninen lautakunta arvioi, että sopimukset, joita kaupunki on mainostajien kanssa tehnyt, mahdollistavat pikavippimainonnan rajoittamisen.

Sopimuspykälien mukaan kaupungilla on oikeus poistaa oman harkintansa perusteella mainokset, joiden se arvioi herättäneen yleistä pahennusta.

Kajaanin kunnallistekniikka on saanut jonkin verran pikavippimainosten kieltoa kannattavia palautteita jo ennen valtuustoaloitetta.

Pikavippien mainontaa on rajoitettu viime aikoina ainakin Kemissä, Tampereella ja Kouvolassa siitä huolimatta, että uusi pikaluottolaki todennäköisesti vähentää pikavippien tarjontaa joka tapauksessa. Uusi laki rajoittaa muun muassa pikavippien korkoja niin paljon, että ainakin pienten vippien tarjoaminen voi muuttua kannattamattomaksi.

Pikalaina-alan toimijat ja ulkomainosalan yritykset ovat arvostelleet mainoskieltoja. Esimerkiksi ulkomainosyritys JCDecaux arvioi Kemin mainoskiellon yhteydessä, että pikavippien tuottamat ongelmat eivät johdu mainoksista, vaan ongelmien ehkäisyssä olisi parempi puuttua pikavippialan käytäntöihin.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • SaldoSaldo Ota käyttöösi edullinen ja luotettava Saldo.com joustava luottolimiitti. Limiitti myönnetään 2000 - 5000 euron luottorajalla. Rahaa voi nostaa oman tarpeen mukaan pienissä osisssa tai […]
  • Kuluttaja-asiamies päivitti pikavippien mainontaa koskevat ohjeetKuluttaja-asiamies päivitti pikavippien mainontaa koskevat ohjeet Kuluttaja-asiamiehen linjausten mukaan pikavippejä ei saa markkinoida huolettomana ratkaisuna rahapulaan. Hyvä luotonantotapa edellyttää myös, että asiakkaan luottokelpoisuus on […]
  • Voita kilpailusta 100 euron ilmainen vippi joka kuukausiVoita kilpailusta 100 euron ilmainen vippi joka kuukausi Pikavippikone.fi järjestää kilpailun, jossa voi voittaa 100 euron ilmaisen vipin. Vippi on todellakin ilmainen, sillä sitä tarvitse maksaa takaisin.
  • Taloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejäTaloussanomat: Vuoden lyhennysvapaassa riskejä Suuret pankit ovat mainostaneet asiakkailleen jopa vuoden vapautusta asuntolainan lyhennyksestä ilman kuluja ja korkomarginaalin muutoksia. Pankkien mukaan tavoitteena on piristää […]
  • Euroloan lopetti pikavipit, tilalle luottotiliEuroloan lopetti pikavipit, tilalle luottotili Euroloan on korvannut pikavipit uudella luottotili-palvelulla.
  • Fellow FinanceFellow Finance Fellow Financelta saat nopeasti rahaa käyttöösi. Lainarahaa on mahdollista saada 500 – 15 000 euroa ja maksuaikaa oman valinnan mukaan 24 – 84 kuukautta.
  • EkstraluottoEkstraluotto Ekstraluotto tarjoaa käyttöösi 2100 euron arvoisen luottotilin. Rahaa on mahdollista nostaa aina 10 eurosta ylöspäin oman tarpeen mukaan. Luottoa lyhennetään vain 10% avoimena olevasta […]
  • Vippikierteestä voi seurata syrjäytyminenVippikierteestä voi seurata syrjäytyminen Vippikierteeseen ajautuminen voi helposti johtaa nuoren syrjätymiseen, kun tilanne alkaa tuntua toivottomalta eikä työ- tai opiskeluelämästä tahdo saada otetta. Monesti maksamattomat vipit […]
  • YLE: Pikavippien yökielto ei vähentänyt suosiotaYLE: Pikavippien yökielto ei vähentänyt suosiota Pikavippien myöntäminen öisin kiellettiin yli vuosi sitten, jolloin lakimuutos rajoitti pikavippitoimintaa monin tavoin. Pikavippien suosio on vain kasvanut.
  • Pikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiotaPikavippiyritys Egen mainoskampanja aiheuttaa huomiota Pikavippejä tarjoava yritys Ege mainostaa nyt, että suosittelemalla kaverille pikavippiä, voit saada oman pikavipin ilman kuluja.Taloussanomissa ollaan kuitenkin hieman huolissaan Egen […]