Jyväskylässä halutaan pikavippimainokset pois katukuvasta

Pikavippimainoksia on kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta Tampereella ja Kouvolassa. Nyt myös Jyväskylässä on tehty valtuustoaloite asiasta.

Valtuustoaloitteita on tehty pikaluottojen mainonnan kieltämisestä kaupungin omistamilla mainospaikoilla myös Haminassa, Mikkelissä, sekä Raumalla. Jyväskylässä aloitetta on ollut tekemässä valtuutettu Sinuhe Wallinheimo 40 muun kaupunginvaltuutetun kanssa.

Jyväskylän kaupungilla on tällä hetkellä mainospaikkasopimukset kuudesta eri mainospaikasta neljän eri mainostajan kanssa. Mainostajat huolehtivat mainospaikoilla mainostamisesta ja mainospaikkojen myynnistä. Uusimpaan mainospaikkasopimukseen on kirjattu, että paikoilla ei saa mainostaa pikavippejä.

Aloitteessa on sanottu muun muassa, että kaupunginhallitukselle esitetään pikaluottomainonnan kieltämistä kaupungin omistamilta mainospaikoilta, sillä se kuuluu osana vastuullista markkinataloutta. Aloitteen mukaan vastuulliseen markkinatalouteen puuttua toimintaan rajoittamalla, mikäli toiminnasta on enemmän haittaa kansantaloudellisesti, kuin hyötyä henkilökohtaisella tasolla.

Mainosalalla olevat yrittäjät eivät näe pikavippimainoksia ongelmana. Clear Channel Suomi Oy näkee, että pikavippialaa tulisi kohdella samoin, kuin mitä tahansa muuta yrittäjää, sillä toiminta on laillista liiketoimintaa.

JCDeaux Finland Oy:ssa ollaan sitä mieltä, että itse mainoksissa ei ole ongelma, vaan ongelmien ratkaisua pitäisi hake jostain muualta, kuin mainosten kieltämisellä.

Aiheesta uutisoi Jyväskylän paikallinen sanomalehti Keskisuomalainen.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • YLE: Pikavippejä otetaan vaikeissa kriisitilanteissaYLE: Pikavippejä otetaan vaikeissa kriisitilanteissa Velkaneuvojan Sirpa Teirikankaan mukaan pikavippejä otetaan todella vaikeissa kriisitilanteissa, joissa ei löydy rahaa esimerkiksi pesukoneen hankintaan.
  • Kilpailuvirasto puhuu pikavippitoiminnan puolestaKilpailuvirasto puhuu pikavippitoiminnan puolesta Kilpailuvirasto puhuu oikeusministeriölle antamassa lausunnossaan pikavippien ja pikavippitoimijoiden puolesta. Oikeusministeriön asettama työryhmä pyysi lausuntoja useilta eri taholta […]
  • rahalaitos 1Rahalaitos Rahalaitos on suosittu lainaojen kilpailutuspalvelu. Jos etsit edullista lainaa 500 - 40 000 euron haarukasta, on Rahalaitos hyvä valinta. Myös nykyisten lainojen yhdistäminen yhdeksi […]
  • Joulun jälkeen moni tarvitsee velkaneuvontaaJoulun jälkeen moni tarvitsee velkaneuvontaa Osa kuluttajista rahoittaa joulunsa luotoilla ja pikavipeillä. Tammikuussa laskut voivat tuottaa ikäviä yllätyksiä.
  • Joko uusi laki vähentää pikavippiyrityksiä?Joko uusi laki vähentää pikavippiyrityksiä? Tämän vuoden aikana jo 12 pikalainayritystä on lopettanut toimintansa. Se on paljon, sillä koko viime vuonna lopettajia oli neljä.
  • Pikavippimainonta kiellettiin KemissäPikavippimainonta kiellettiin Kemissä Muutamien muiden kaupunkien tavoin Kemi päätti kieltää pikavippimainokset.
  • Mitä tapahtuu, jos pikavippaamista rajoitetaan?Mitä tapahtuu, jos pikavippaamista rajoitetaan? Pikavippien rajoittamista on pohdittu paljon niin Suomessa kuin Yhdysvalloissakin. Rajoituksilla halutaan suojella vippien käyttäjiä ylivelkaantumiselta.
  • Pankkilainaa netistä?Pankkilainaa netistä? Moni hakee jo netin kautta pienempiä lainoja, kuten pikalainoja ja kulutusluottoja, mutta tulevaisuudessa netistä haetaan ehkä isot pankkilainatkin.
  • Apua velkaongelmiinApua velkaongelmiin Erilaiset tahot tarjoavat apua talous- ja velkaongelmiin joutuneille. Tärkeä nyrkkisääntö on, että velkaongelmista on sitä helpompi selvitä, mitä aiemmin niitä lähtee selvittämään.
  • fleksiluotto 2Fleksiluotto Fleksiluotto on joustava ja edullinen vaihtoehto rahoittamaan arjen yllättävät rahanmenot. Ota joustava limiittilaina heti käyttöösi, voit nostaa rahaa pienissä erissä käyttösi mukaan. Jos […]