Euroloan lopetti pikavipit, tilalle luottotili

Lainapalvelu Euroloan Consumer Finance on korvannut entiset pikavippinsä luottotili-palvelulla. Luottotili on luottokortin kaltainen jatkuva palvelu, josta asiakas voi nostaa haluamiaan lainasummia oman luottorajansa puitteissa.

Pikavippipalveluiden uudistaminen on tarpeen, sillä vajaan kuukauden päästä voimaantuleva lainsäädäntö rajoittaa pikavippien todellisen vuosikoron korkeintaan 51 prosenttiin. Tällä hetkellä etenkin pienten ja lyhytaikaisten vippien todelliset vuosikorot voivat nousta jopa tuhansiin prosentteihin, joten korkojen leikkaus tarkoittaa, että useimmat pikavippimuodot muuttuvat kannattamattomiksi.

Useimmat pikavippipalvelut jatkavat vanhanmallisten vippien tarjoamista todennäköisesti niin kauan laki sallii. Euroloan onkin uudistuksissa muita edellä.

Muiden uudistusten lisäksi Euroloan nosti lainasummia. Asiakas voi saada luottotilinsä luottorajaksi jopa 5000 euroa. Toisaalta pienin mahdollinen luottoraja on vain 50 euroa.

Kun asiakas hakee Euroloanilta luottoa ja saa positiivisen luottopäätöksen, hän saa käyttöönsä luottotilin, jolta voi nostaa varoja omalle pankkitilille aina henkilökohtaiseen luottorajaan asti. Luottoa voi nostaa aina kun tahtoo, myös öisin. Luottotiliä ei siis koske sääntö, jonka mukaan pikavippiä ei saa maksaa tilille kello 23.00 – 07.00.

Pikavipin hinta on tyypillisesti kaikille asiakkaille sama, mutta Euroloanin luottotilin kulut määritetään asiakaskohtaisesti. Viitekoron päälle lisätään asiakaskohtainen marginaali, joka voi olla 7,0 – 28,9 prosenttia. Pienemmän marginaalin voi saada, jos on esimerkiksi laskunsa huolella hoitanut kanta-asiakas tai omistaa asunnon.

Luoton kulut kerrotaan vasta luottopäätöksessä, joten hakija ei voi tietää lainansa kustannuksia ennen lainahakemuksen lähettämistä. Lainaa ei kuitenkaan tarvitse ottaa hintaa tietämättä, sillä kuluja maksetaan vain nostetuista lainasummista.

Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen arvioi huhtikuun alussa yhtiön tiedotteessa, että luottoriskin hallitseminen on vakuudettomassa kuluttajarahoituksessa kaiken perusta. Juuri luottoriskin hallitseminen onkin uuden hinnoittelun tavoitteena.

– Hintaryhmät mahdollistavat luottoriskin tehokkaamman hallitsemisen sekä kannattavan liiketoiminnan rakentamisen huomattavasti suuremmalle asiakaskunnalle, koska jokainen asiakas saa henkilökohtaisen luottotarjouksen – henkilökohtainen, tarkkaan analyysiin pohjautuva lainatarjous on myös asiakaspalvelua, Korpinen kertoi.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • EuroloanEuroloan Euroloan on erittäin luotettava lainapalvelu. Voit hakea 50 - 5000 euron luottolimiittiä ja nostaa limiitin puitteissa tilillesi haluamiasi rahasummia. Voit saada luottoa, jos olet […]
  • YLE: Kouvola kieltää ensimmäisenä kaupunkina pikavippimainoksetYLE: Kouvola kieltää ensimmäisenä kaupunkina pikavippimainokset Kouvolan kaupunki on päättänyt ensimmäisenä kaupunkina kieltää pikavippien mainostamisen kaupungin mainospylväissä imagokysymysten takia.
  • Myös talousvaliokunta hyväksyi pikavippien korkokatonMyös talousvaliokunta hyväksyi pikavippien korkokaton Talousvaliokunta kannattaa hallituksen esitystä pikavippilakien uudistamisesta. Aiemmin myös perustuslakivaliokunta ja lakivaliokunta ovat tukeneet lakiehdotusta.
  • Kuluttajavirasto: Pikaluottojen markkinoinnissa edelleen puutteitaKuluttajavirasto: Pikaluottojen markkinoinnissa edelleen puutteita Kuluttajavirasto huomauttaa, että pikavippien ja kulutusluottojen mainonnassa ei vieläkään kerrota kaikkia lain vaatimia tietoja.
  • Pikavippiyritykseltä vastine Kuluttajaviraston syytteisiinPikavippiyritykseltä vastine Kuluttajaviraston syytteisiin OPR-Vakuus vastaa Kuluttajaviraston syytöksiin lainvastaisesta markkinoinnista. OPR-Vakuuden mukaan kuluttajavirasto on ollut neuvottelu- ja yhteistyöhaluton.
  • eurolimiitti 1Eurolimiitti Eurolimiitiltä saat käyttöösi 3000 euron luottotilin josta nostat rahaa pienissä erissä tai vaikka koko luottosumman yhdellä kertaa. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain markkinoiden […]
  • Pikavippi voi olla jatkossa luottotiliPikavippi voi olla jatkossa luottotili Moni pikavippiyritys tarjoaa jatkossa asiakkailleen luottotiliä. Tililuottoon ovat vaihtaneet jo ainakin Euroloan ja Laina.fi.
  • RisicumRisicum Risicum uudistui täysin ja tarjoaa nyt 500-1000 euron suuruisia pitkiä kulutusluottoja sekä jopa 5000€ suuruista luottotiliä. Tutustu uuteen palveluun nyt.
  • Euroloan siirtyy pikavipeistä kulutusluottoihinEuroloan siirtyy pikavipeistä kulutusluottoihin Euroloan aikoo lopettaa lyhytaikaisten pikavippien tarjoamisen ja siirtyä kokonaan suurempiin ja pitkäaikaisempiin kulutusluottoihin. Kyseessä on varautuminen uuden pikavippilain vaikutuksiin.
  • Onko pikavippien mainostus haitallista?Onko pikavippien mainostus haitallista? Useissa kaupungeissa on tänä syksynä keskusteltu pikavippimainosten kieltämisestä, mutta Helsingissä mainoskielto torjuttiin.