Pienlainayhdistykseen uusi jäsen

Pikavippialan toimijoiden yhteinen järjestö Suomen Pienlainayhdistys Ry on saanut uuden jäsenen. Yhdistyksen jäseneksi on hyväksytty 25.1. NDN-Yhtiö Oy, joka toimii pikalaina-alalla nimellä Suomivippi.

Pienlainayhdistyksessä on nyt yhteensä 13 jäsenyritystä, mikä tarkoittaa 70 prosentin markkinaosuutta pikaluottoalalla. Euromääräisesti jäsenten yhteenlaskettu antolainaus oli vuonna 2011 yli 220 miljoonaa euroa.

Suomivippi on Haminassa toimiva pikalainayritys ja on kaikkien Pienlainayhdistyksen jäsenyhdistysten tavoin rekisteröitynyt Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Yritys on myös Suomen Yrittäjien jäsen ja saanut suomalaisen työn Avainlipputunnuksen.

Suomivippi tarjoaa vakuudettomia pikalainoja 50 eurosta aina 1000 euroon asti 30-90 päivän maksuajalla. Ikäraja palvelussa on lainasummasta riippuen 18-25 vuotta, ainoastaan pienemmät lainasummat ovat tarjolla 20-vuotta nuoremmille asiakkaille. Uudet asiakkaat voivat saada lainaa korkeintaan 400 euroa, suuremmat lainasummat ovat tarjolla ainoastaan kanta-asiakkaille.

Pienlainayhdistyksen jäseneksi liittyessään Suomivippi sitoutuu Pienlainayhdistyksen eettisiin sääntöihin, joiden tarkoituksena on luoda alalle hyvä toimintaympäristö niin toimijoille kuin asiakkaillekin. Yhdistys edellyttää jäseniltä nuhteettomuutta ja läpinäkyvää yritystoimintaa, jossa yrityksen yhteys- ja tunnistetiedot ovat selkeästi löydettävissä julkisista lähteistä. Lisäksi yhdistyksen vaatimusten mukaisesti yrityksen tulee lunastaa asiakkaille antamansa lupaukset sekä toimia vastuullisesti ja pitkäjänteisesti.

Yhdistys sääntelee myös jäsenyritystensä suorittamaa markkinointia. Säännöissä vaaditaan, että markkinoinnin tulee olla todenmukaista eikä pikaluottoja saa markkinoida alaikäisille. Markkinoinnissa tulee kertoa selkeästi oleelliset tiedot, kuten lainakustannukset eikä asiakasta saa houkutella ylivelkaantumaan. Yrityksiltä vaaditaan myös hyvää asiakaspalvelua, sillä jäsenyritysten tulee vastata arkipäivisin kello 9-16 välillä henkilökohtaisesti asiakkaidensa yhteydenottoihin.

Pienlainayhdistys pyrkii lisäksi edistämään yleistä tietämystä alasta ja on muun muassa tilannut useita tutkimuksia pikavippitoimintaan ja -asiakkuuteen liittyen.

Lähde: Suomen Pienlainayhdistys Ry

Hae lainaa

Muita Artikkeleita