Hallitus haluaisi rajottaa pikavippien perintäkuluja

Hallitus aikoo esittää pikalainojen perintäkuluille kattoa. Hallituksen esityksessä ehdotetaan, että 100 euron vipin perintäkulut saisivat olla korkeintaan 60 euroa.

Tällä hetkellä enintään 250 euron vipistä joutuu maksamaan perintäkuluja jopa 190 euroa. Suurimmissa pikavipeissä perintäkulut nousevat jopa 220 euroon.

Hallitus esittää, että perintäkuluille asetettaisiin euromääräiset kulukatot. Pienlainoille suurimmat sallitut perintäkulut olisivat 160 euroa. Kuitenkin korkeintaan 100 euron pikavipin perintäkulut saisivat olla 60 euroa ja 1000 euron vipillä saisi perintäkuluja maksimissaan olla 90 euroa.

Hallitus haluaisi parantaa velallisten oikeusturvaa antamalla mahdollisuuden keskeyttää perintä velallisen pyynnöstä. Perinnät jotka tapahtuvat oikeusteitse, on perusteltua siirtää turhien perintä ja oikeuskulujen estämiseksi. Keskeytyksen jälkeen velkoja voisi periä saatavansa tuomioistuimen tai ulosoton kautta.

Kuluttaja-asiamiehen mahdollisuuksia valvoa perintätapoja halutaan myös parantaa. Hallitus haluaisi kieltää myös kokonaan vanhentuneen velan perinnän.

Aiheesta uutisoi Yle.

Hae lainaa

Muita Artikkeleita

  • Pienistä summista velkaantuneiden asema paraneePienistä summista velkaantuneiden asema paranee Jatkossa velalllisen asema paranee, jos esimerkiksi pieni pikavippivelka on edennyt perintään asti. Perintäkulut laskevat merkittävästi etenkin pienten velkojen kohdalla.
  • BondoraBondora Bondora on virolainen vertaislainayhtiö, joka aloitti toimintansa Suomessa kesällä 2013. Sen kautta voi hakea 500 - 10 000 euron lainaa.
  • Mitä tapahtuu, jos pikavippi jää maksamatta?Mitä tapahtuu, jos pikavippi jää maksamatta? Maksamatta jääneen pikavipin kulujen lisäksi tulee ensin perintälain määrämät viivästyskorot ja muistutusmaksut. Koska laki säätelee kaikkia perintäkustannuksia, ovat esimerkiksi […]
  • CashbuddyCashbuddy Cashbuddy tarjoaa käyttöösi 1000, 2000 tai 3000 euron lainan. Lainan käsittely on automaattista, joten luottopäätös tulee käytännössä välittömästi kun hakemuksen lähetät. Hae nyt sopiva […]
  • OK Moneylta ja Risicumilta 1000 euron ensilainatOK Moneylta ja Risicumilta 1000 euron ensilainat OK Money ja Risicum tarjoavat markkinoiden suurimmat ensilainat, sillä molemmista palveluista uudet asiakkaat saavat nyt jopa 1000 euron suuruiset ensilainat
  • Viestilainalta tarjous: 50 euron laina uusille asiakkaille ilman kulujaViestilainalta tarjous: 50 euron laina uusille asiakkaille ilman kuluja Viestilaina tarjoaa nyt uusille asiakkailleen ensimmäisen 50 euron arvoisen lainan täysin kuluitta. Aiemmin ilmaista lainaa on tarjonnut myös Vivus.
  • Pienlainayhdistykseen uusi jäsenPienlainayhdistykseen uusi jäsen Pikavippialan järjestö Suomen Pienlainayhdistys on saanut uuden jäsenen. Yhdistyksen jäseneksi on hyväksytty 25.1. NDN-Yhtiö Oy, joka toimii nimellä Suomivippi.
  • Pikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvinPikavippiyritysten johtajat tienaavat hyvin Pikavippiyritysten johtajien tuloista saa leivän pöytään ja vähän enemmänkin. Suurimpien pikalainayhtiöiden johtajat tienasivat viime vuonna mukavasti.
  • Pienlainayhdistys esittää pikalainoille kulukattoaPienlainayhdistys esittää pikalainoille kulukattoa Pikalainayhtiötä edustava pienlainayhdistys esitti oikeusministeriön pikaluottotyöryhmälle ehdotuksen pikalainojen kulukatosta korkokaton sijaan.
  • Takuusäätiö markkinoi reilumpaa pikavippiäTakuusäätiö markkinoi reilumpaa pikavippiä Markkinoille on tullut Takuusäätiön tarjoama pienlaina, jota säätiön toiminnanjohtaja kuvaa reilummaksi lainaksi. Tässä yhteydessä tarkoitetaan lainaa, jonka korko on kohtuullinen ja […]